Oracle Dedicated Region Cloud@Customer is beschikbaar

08-07-2020 | door: Witold Kepinski

Oracle Dedicated Region Cloud@Customer is beschikbaar

Oracle kondigt zijn Dedicated Region Cloud@Customer aan, een volledig beheerde cloudregio binnen de IT-industrie die alle clouddiensten van Oracle’s tweede generatie, inclusief Autonomous Database en Oracle cloud applicaties, naar de datacenters van klanten brengt. Oracle adresseert hierbij grote klanten die veel zware Oracle workloads in de cloud willen draaien.

Met dit aanbod kunnen organisaties die hun eigen datacenters hebben over exact dezelfde moderne clouddiensten, API's, SLA's, optimale prijsprestaties en de hoogste beveiligingsniveaus beschikken als in de public cloudregio's van Oracle. Dit is volgens Oracle ideaal voor sterk gereguleerde of op security gerichte bedrijven die moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van legacy en data residency of bedrijven die operationele kosten moeten verlagen en legacy applicaties moeten moderniseren.

De afgelopen jaren zijn public clouds volgens Oracle mainstream geworden doordat organisaties wisten te profiteren van pay-as-you-go modellen en de flexibiliteit en schaalbaarheid van cloud computing. De meeste ondernemingen verwachten echter dat een deel van hun werk in de nabije toekomst in on-premise datacenters zal worden uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een sterke vraag van klanten naar een hybride architectuur waar dezelfde diensten, dezelfde functionaliteiten en het makkelijk overzetten van applicaties tussen de public en on-premise cloud, deel van uitmaken. Tot nog toe was er volgens Oracle geen oplossing die de kloof tussen cloud en on-premise omgevingen kon overbruggen. On-premise oplossingen van andere cloud-aanbieders bieden een zeer klein aanbod in vergelijking met de diensten die ze leveren in hun public clouds. Met de aankondiging stelt Oracle al zijn – meer dan vijftig – clouddiensten on-premise beschikbaar, zodat bedrijven de clouddiensten van Oracle kunnen gebruiken waar ze die maar nodig hebben – in de cloud, op locatie of via Cloud@Customer.

“Enterprise-klanten vertellen ons dat ze voor hun belangrijkste workloads on-premise de ervaring van een publieke cloud willen hebben, inclusief toegang tot alle cloudservices van Oracle,” zegt Clay Magouyrk, executive vice president of engineering, Oracle Cloud Infrastructure. “Met Oracle’s Dedicated Region Cloud@Customer kunnen bedrijven overal over onze tweede generatie clouddiensten beschikken in hun datacenters, inclusief Autonomous Database."

Oracle’s Dedicated Region Cloud@Customer biedt volledige beheermogelijkheden en toegang tot nieuwe functies zodra deze beschikbaar zijn in Oracle's public cloud. Het levert volgens Oracle sterke isolatie van klantdata, inclusief alle API-operations die lokaal blijven bij de betreffende datacenters van de klant en de hoogste beveiligingsniveaus bieden. Bovendien is Oracle Dedicated Region Cloud@Customer gecertificeerd voor het naadloos uitvoeren van Oracle cloudapplicaties, waaronder Oracle Fusion Cloud Applications (Cloud ERP, Cloud HCM, Cloud SCM en Cloud CX), waardoor het een volledig geïntegreerde cloud-ervaring op locatie biedt. Klanten betalen alleen voor diensten die ze gebruiken met dezelfde voorspelbare lage prijzen die worden aangeboden in de publieke cloudregio's van Oracle.

Lees in The Register een analyse over Oracle Dedicated Region Cloud@Customer, waaronder de prijspropositie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud