Western Digital vergroot capaciteit enterprise HDD’s naar 18TB

09-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Western Digital vergroot capaciteit enterprise HDD’s naar 18TB

Western Digital vergroot de capaciteit van Ultrastar CMR HDD’s en WD Gold CMR HDD’s naar 16TB en 18TB. Daarnaast worden de lijn van Ultrastar JBOD-platforms en de Ultrastar hybride opslagserver uitgebreid met Ultrastar 16TB en 18TB CMR harde schijven.

Western Digital stelt de eerste commerciële implementatie van Energy Assisted Magnetic Recording (EAMR), de eerste triple-stage actuator (TSA) in de branche en de zesde generatie HelioSeal-technologie beschikbaar. Het bedrijf biedt hiermee naar eigen zeggen de hoogste oppervlaktedichtheid en hoge TCO-waarde voor verschillende doeleinden.

Ontworpen voor zware werklasten

De nieuwe WD Gold CMR HDD's zijn ontworpen voor gebruik in enterprise server- en opslagsystemen en gebouwd voor zware werklasten en big data-applicaties. Ze worden geleverd met een (limited) garantie van vijf jaar.

Met een MTBF van maximaal 2,5 miljoen uur leveren WD Gold HDD's betere betrouwbaarheid en duurzaamheid dan hun voorganger. Technologie voor trillingsbescherming zorgt voor consistentere prestaties. WD Gold HDD's kunnen werkbelastingen tot 550TB per jaar aan, een van de hoogste van alle 3,5-inch harde schijven. De nieuwe WD Gold harde schijven zijn voorzien van Western Digitals HelioSeal-technologie die hoge capaciteiten met een laag stroomverbruik mogelijk maakt.

Ultrastar platforms en opslagserver met 16TB and 18TB CMR HDD’s

Ook maakt Western Digital bekend dat zijn Ultrastar Data60 en Data102 JBOD's en Serv60+8-opslagserver nu beschikken over enterprise-class 16TB en 18TB Ultrastar DC HC550 CMR harde schijven, met tot 1.836 PB in een 4U. De nieuwe platforms zijn leverbaar met een (limited) garantie van vijf jaar. Ultrastar-platforms met 20TB SMR harde schijven zijn naar verwachting volgend kwartaal beschikbaar.

De Ultrastar Serv60+8 is een hybride opslagserver met hoge capaciteit en inclusief rekenkracht. Deze Ultrastar-platforms zijn gericht op zakelijke klanten, OEM's, cloudserviceproviders en integrators die een dichte, gedeelde harde schijf of hybride opslag nodig hebben. De Data60 en Data102 JBOD’s bieden de flexibiliteit om de HDD- en SSD-combinaties te specificeren met maximaal 24 slots die zijn geconfigureerd met SSD's, terwijl de Serv60+8 een keuze aan CPU's, geheugen en schijven biedt. Western Digital wil organisaties hiermee helpen een balans te vinden tussen capaciteit, prestaties en kosten.

IsoVibe en ArticFlow

De gepatenteerde IsoVibe trillingsisolatie-technologie van Western Digital zorgt voor consistente prestaties, ook onder zware workloads. Daarnaast zorgt de ArcticFlow thermische zonekoelingstechnologie van Western Digital ervoor dat schijven met lagere en consistentere temperaturen kunnen werken dan conventionele systemen. Dit resulteert in lagere ventilatorsnelheden, minder trillingen, lager energieverbruik, stillere werking en uiteindelijk een hogere betrouwbaarheid. De combinatie van IsoVibe en ArcticFlow vermindert het rendement op field drive returns met 62 procent in vergelijking tot de vorige generatie platforms van Western Digital.

“Cloudserviceproviders en systeemintegrators hebben tegenwoordig één ding gemeen: ze hebben allemaal een verbeterde opslagstrategie nodig, met meerdere lagen, waarbij ze gebruikmaken van meerdere technologieën om de explosie van waardevolle data en de werklast te beheren. Western Digital is de enige leverancier die NAND, SSD's, HDD's en platforms ontwikkelt", zegt Barber Brinkman, Sr Business Development Manager EMEAi bij Western Digital. "De diepte en breedte van ons datacenterportfolio stelt ons in staat om al onze datacenterklanten - van hyperscale cloudklanten tot multinationals tot MKB - te helpen bij het oplossen van hun belangrijkste uitdagingen op het gebied van data-infrastructuur."

Beschikbaarheid

De nieuwe Ultrastar DC HC550 CMR HDD's met 16TB en 18TB opslagcapaciteit zijn per direct leverbaar. Ook de 20TB Ultrastar DC HC650-hostbeheerde SMR harde schijven zijn nog steeds beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware