Rechtbank verlaagt Europese kartelboete voor chipmaker Infineon Technologies

09-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Rechtbank verlaagt Europese kartelboete voor chipmaker Infineon Technologies

Een kartelboete die de Duitse chipmaker Infineon Technologies in 2014 kreeg opgelegd door de Europese Commissie wordt verlaagd van 82,8 miljoen euro naar bijna 76,8 miljoen euro. Het Gerecht van de Europese Unie oordeelt dat de Europese Commissie onvoldoende bewijs heeft aangeleverd voor de overtredingen.

Infineon Technologies, Philips en Samsung kregen in 2014 de boete opgelegd door de Europese Commissie. De bedrijven hadden prijsafspraken gemaakt voor chips. In het geval van Infineon is specifiek gekeken naar een zestal contacten van het bedrijf. In vijf gevallen acht de rechter bewezen dat Infineon deze heeft gehad én de contact marktverstorend zijn geweest.

Het zesde geval - contact met de Japanse chipfabrikant Renesas - kan echter niet worden bewezen, waardoor de boete nu lager uitvalt. Renesas was eveneens betrokken bij de prijsafspraken. De boete voor het Japanse bedrijf is echter kwijtgescholden aangezien het bedrijf hiermee naar de autoriteiten stapte. Philips en Samsung kregen boetes opgelegd van respectievelijk 20 miljoen euro en 35 miljoen euro.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware