Salarisverstrekker Wagestream start in Nederland

Ties Roodhardt, General Manager Wagestream Benelux

09-07-2020 | door: Witold Kepinski

Salarisverstrekker Wagestream start in Nederland

On demand salarisverstrekker Wagestream, die personeel in staat stelt om realtime te beschikken over het reeds verdiende salaris, is gestart in Nederland en kondigt tevens een succesvolle afronding van haar Serie-B investeringsronde aan, waarbij 22 miljoen euro is opgehaald. Dit meldt Ties Roodhardt (foto), General Manager Wagestream Benelux.

Wagestream heeft de vraag naar haar dienst, waarbij medewerkers via een app realtime het reeds verdiende salaris kunnen volgen en ook op ieder gewenst moment direct over een percentage ervan kunnen beschikken tegen een vaste vergoeding van €2,50 per transactie, het afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk fors zien toenemen. De Europese expansie van het bedrijf valt samen met het ophalen van 22 miljoen euro als onderdeel van de Serie-B financieringsronde, waardoor de totale investering in het bedrijf op 72 miljoen euro komt.

Grote Europese werkgevers, zoals Bupa, Hilton, David Lloyd en Roadchef maken reeds gebruik van Wagestream. Uit onderzoek blijkt dat 62% van alle Nederlandse werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen1, waarbij de meerderheid aangeeft dit als groot bedrijfsrisico te zien. Daarnaast blijkt ook dat 50% van alle werknemers met enige regelmaat een geldtekort heeft aan het einde van de salarisperiode. Als onderdeel van de introductie in Nederland heeft Wagestream diverse samenwerkingen gesloten met gerenommeerde aanbieders van workforce management en payroll software, waaronder L1nda, Softbrick en Shiftbase. Het platform integreert ook eenvoudig met ieder in Nederland gebruikte salaris softwarepakket.

Deze tweede financieringsronde werd geleid door Venture Capital specialist Northzone, met deelname van QED Investors, Latitude Ventures en Balderton Capital. Sinds 1996 heeft Northzone meer dan € 1,55 miljard opgehaald en meer dan 150 investeringen gedaan in bedrijven, waaronder Spotify, Zopa en Trustpilot. QED Investors is een toonaangevende onderneming die gespecialiseerd is in disruptieve fintech-bedrijven. QED is bekend van investeringen in diverse bedrijven, waaronder Clearscore, Fidel, Capitalize, Restless en Zopa.

Latitude Ventures, het Series B zusterfonds van LocalGlobe, staat bekend om investeringen in Transferwise, Zoopla, Monzo, Citymapper en SecretEscapes. Het werd in 2018 opgericht door LoveFilm mede-oprichter Saul Klein, Robin Klein en Julian Rowe. Technologie-investeerder Balderton heeft in 20 jaar meer dan 3 miljard euro opgehaald en heeft diverse start-ups ondersteund, waaronder Revolut en Nutmeg.

Eerdere investeerders in Wagestream zijn o.a. het Fair By Design Fund, QED Investors, het London Co-investment Fund (LCIF) en Village Global - een wereldwijde VC gesteund door toonaangevende ondernemers zoals Bill Gates en Jeff Bezos.

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud