McConnell Dowell en Orange Business Services creëren IoT-oplossingen voor bouwplaatsen
10-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

McConnell Dowell en Orange Business Services creëren IoT-oplossingen voor bouwplaatsen

McConnell Dowell, een bouwbedrijf gespecialiseerd in infrastructuur, kiest Orange Business Services om voor hen een aangepaste, slimme en schaalbare IoT-oplossing te ontwerpen. De oplossing stelt bouwplaatsen in staat om real-time informatie te verzamelen en te rapporteren, zoals het gebruik van zware machines en het bijhouden van resultaten. Dit maakt slimme keuzes mogelijk die uiteindelijk leiden tot operationele efficiëntie, tijd- en kostenbesparing.

De bouwindustrie wordt tegenwoordig geconfronteerd met aanzienlijke zakelijke en technologische uitdagingen, zoals het tekort aan apparatuur en geschoolde arbeidskrachten, toenemende korte projectschema’s en stijgende leveringskosten. Door gebruik te maken van real-time gegevens, worden bouwplaatsen in staat gesteld om deze problemen aan te pakken.

Co-innovatie

Orange en McConnell hebben door middel van co-innovatie applicaties en ideeën gecreëerd. Denk hierbij aan een flexibel en schaalbaar IoT-platform om real-time informatie via een privé IoT-netwerk te verzamelen, te rapporteren en te visualiseren. Voorheen kon McConnell Dowell alleen toegang krijgen tot rapporten die handmatig werden verzameld uit fysiek vastgelegde gegevens, dit was tijdrovend en inconsistent.

Het IoT-platform van Orange geeft McConnell Dowell nu toegang tot meerdere apparaten en sensoren die gegevens verzamelen en het gebruik van activa op bouwplaatsen meten. Deze gegevens worden vervolgens naar het bedrijf verzonden over een LoRa low-power wide-area network (LPWAN) voor analyse. Via realtime dashboards kan het bouwbedrijf telemetriegegevens zoals machinebewegingen verzamelen en activa ter plaatse volgen. Projectteams beoordelen de efficiëntie van het machinegebruik en rapporteren over het individuele gebruik van activa.

McConnell Dowell kan ook materiaal zoals betonpanelen volgen van de fabrikant tot installatie. Vervolgens kunnen ze op locatie elk afzonderlijk paneel identificeren en de juiste beslissingen nemen, waardoor onjuiste plaatsing, herbewerking en projectvertragingen worden vermeden. Binnen het bedrijf zijn meer gebruiksscenario's, bedrijfstoepassingen en een uitrol van nieuwe bouwplaatsen gepland.

Samenwerken

“De leveringskosten voor infrastructuur stijgen met acht procent per jaar. Efficiënt projectbeheer heeft mede hierdoor een directe impact op onze bedrijfsprestaties. We zijn gericht op het inbedden van technologie in onze processen, Orange Business Services bleek hierbij een ideale innovatiepartner. We werken nu samen aan het ontwikkelen van oplossingen die op verschillende projectlocaties kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Samen maken we ons bedrijf toekomstbestendig door middel van flexibele, schaalbare en slimme oplossingen die bedrijfsinzichten stroomlijnen”, zegt Rhys Craigie, Alliance Systems Manager bij McConnell Dowell.

“We zijn er trots op dat we samenwerken met organisaties die leidend zijn binnen hun sector in het stimuleren van digitale transformatie en continue innovatie. McConnell Dowell zorgt voor een revolutie in de manier waarop infrastructuurconstructieprojecten de afgelopen decennia zijn beheerd. We kijken ernaar uit om samen te innoveren en robuuste IoT-ecosystemen op te zetten voor grootschalige projecten die wereldwijd impact maken”, zegt Kevin Griffen, Managing Director, Australasia bij Orange Business Services.

Terug naar nieuws overzicht