IBM koopt Braziliaanse rpa specialist WDG

10-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM koopt Braziliaanse rpa specialist WDG

IBM heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt om de Braziliaanse softwareleverancier van robotprocesautomatisering (RPA) WDG Soluções Em Sistemas E Automação De Processos.

De acquisitie breidt IBM's uitgebreide AI-gebaseerde automatiseringsmogelijkheden verder uit, van bedrijfsprocessen tot IT-operaties. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Door de RPA-mogelijkheden van WDG Automation in te bedden in IBM's bestaande AI-gebaseerde automatiseringsmogelijkheden voor bedrijfsprocessen en IT-activiteiten, zullen bedrijfsleiders, waaronder Chief Operating Officers (COO's) en Chief Information Officers (CIO's), bredere toegang hebben tot intelligente automatisering via softwarerobots, aldus IBM.

De overname breidt volgens IBM ook het vermogen van IBM Services uit om de activiteiten van klanten te transformeren, aangezien RPA, analytics en AI meer intelligentie brengen in de bedrijfsworkflows die adaptieve en veerkrachtige bedrijven stimuleren en helpt de mogelijkheden van IBM uit te breiden voor het alomtegenwoordig automatiseren van klantorganisaties.

Met WDG kunnen bedrijven efficiënt opereren, optimaliseren en standaardiseren, terwijl bedrijfsprocessen en IT-operaties die overbodig of onnodig zijn geëlimineerd worden, aldus IBM. Ze kunnen ook snel meer gedetailleerde mogelijkheden voor automatisering identificeren, inclusief taken met veel stappen, en ervoor zorgen dat consistente en nauwkeurige gegevens worden gebruikt voor alle tools en bedrijfsfuncties, inclusief klantenservice, IT, financiën, HR en supply chain.

Lees meer details op de IBM website.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

rpa, Software
Software