Microsoft verrijkt vergaderervaring in Teams met AI segmentatie technologie
10-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft verrijkt vergaderervaring in Teams met AI segmentatie technologie

Microsoft heeft een reeks nieuwe functies aan Microsoft Teams toegevoegd die virtuele interacties natuurlijker, aantrekkelijker en uiteindelijk menselijker maken.

Deze functies bieden drie belangrijke voordelen voor mensen op het werk en in het onderwijs. Ten eerste zorgen ze ervoor dat gebruikers zich meer verbonden voelen met hun team en dat ze vermoeidheid bij het vergaderen verminderen. Hiervoor heeft Microsoft het Together modus ontwikkeld. Het biedt een nieuwe vergaderervaring in Teams die AI-segmentatietechnologie gebruikt om deelnemers digitaal in een gedeelde achtergrond (foto) te plaatsen, waardoor het voelt alsof je in dezelfde ruimte zit met alle anderen in de vergadering of klas. De modus Samen maakt vergaderingen boeiender door de gebruiker te helpen focussen op de gezichten en lichaamstaal van anderen en het gemakkelijker te maken om de non-verbale signalen die zo belangrijk zijn voor menselijke interactie op te pikken. Het is geweldig voor vergaderingen waarin meerdere mensen zullen spreken, zoals brainstorms of rondetafelgesprekken, omdat het voor deelnemers gemakkelijker maakt om te begrijpen wie er praat. De Together modus met auditoriumweergave wordt nu uitgerold en zal in augustus algemeen beschikbaar zijn.

Verder maakt Microsft vergaderingen inclusiever en boeiender met Dynamic View. Deze dynamische weergave biedt een reeks verbeteringen zoals meer controle over hoe de gebruiker gedeelde inhoud en andere deelnemers tijdesn een vergadering ziet, met maximaal 49 mensen.

De Teams update helpt werk te stroomlijnen en tijd te besparen zo meldt Microsoft. Het gaat erom dat mensen overal kunnen samenwerken, verbonden blijven en nieuwe manieren ontdekken om overal productief te zijn, aldus Microsoft.

Lees op de Microsoft webste alle details.

 

Terug naar nieuws overzicht
Software