Centric en FCI vernieuwen factoring platform

11-07-2020 | door: Witold Kepinski

Centric en FCI vernieuwen factoring platform

Centric en FCI kondigen de herbouw aan van FCI's veelgebruikte cross-border factoringplatform: edifactoring. Centric beheert, host en onderhoudt het FCI-platform al sinds het afgelopen decennium.

FCI biedt een platform voor samenwerking op het gebied van internationale factoring voor bijna 400 banken en financiële instellingen in meer dan 90 landen. Internationale factoring is gebaseerd op het financieren van werkkapitaal tegen de buitenlandse vorderingen van exporteurs.

Als een grote speler zijn FCI-leden goed voor meer dan de helft van het totale wereldwijde jaarlijkse factoringvolume. Jaarlijks wordt via het edifactoring platform meer dan 30 miljard euro aan transacties uitgewisseld. Om ervoor te zorgen dat het platform duurzamer wordt en beter voldoet aan de huidige en toekomstige informatie- en beveiligingsnormen, heeft FCI er in overleg met Centric voor gekozen om de onderliggende technologie opnieuw op te bouwen.

Bestaand platform met gebruikerservaring
Naast het moderniseren van het technische platform, wordt edifactoring ook uitgerust met een gloednieuwe moderne gebruikersinterface, gebaseerd op een modern framework en met een best-in-class gebruikservaring. Gebruikers krijgen frisse nieuwe schermen, met functionaliteit die past bij een moderne webapplicatie.

Na de verbouwing is het vernieuwde platform klaar voor nieuwe functionaliteiten, heeft het verbeterde externe verbindingen met derden en kan het anticiperen op innovatieve technologieën zoals blockchain zo belsuit Centric.

Terug naar nieuws overzicht
Software