Waarom samenwerken de oplossing is voor edge-beveiliging

13-07-2020 | door: Blogger

Waarom samenwerken de oplossing is voor edge-beveiliging

Tweeënveertig procent van online beveiligingsinbreuken vindt plaats op applicatieniveau. Deze inbreuken worden steeds groter en duurder. Met geavanceerde systemen proberen cybercriminelen kwetsbare doelen te identificeren. In de afgelopen jaren is de impact van deze inbreuken steeds duidelijker geworden, zo kost een gemiddelde inbreuk in de VS voor een organisatie miljoenen, inclusief de tijd en middelen die worden besteed aan het beperken en herstellen van de omzet. Hoe kunnen organisaties zorgen dat ze geen doelwit worden van geavanceerde inbreuken?

Het snel evoluerende veiligheidslandschap

Veel organisaties denken dat zij de beveiliging op orde hebben maar investeren vaak alleen in een standaard netwerkbeveiliging om aanvallen te blokkeren en hun infrastructuur en data te beschermen. Dat is vandaag de dag niet meer genoeg. Cybercriminelen zorgen ervoor dat zij altijd een stap voor blijven, zonder dat organisaties dit doorhebben.

Gemiddeld duurt het voor een organisatie 206 dagen om een overtreding op te sporen. Dat zijn bijna 6,5 maanden van schade die jaren duren om te herstellen. Het is dus geen wonder dat online beveiliging steeds meer een topprioriteit is voor organisaties die de bedrijfsrisico's van een incident willen verminderen om zo het vertrouwen van klanten te behouden. Echter, weten waar te beginnen met het beveiligen van je IT-omgeving is vaak net zo uitdagend als het implementeren van de beveiligingsmaatregelen. We horen vaak van klanten dat hardwareoplossingen te duur zijn en en dat ze niet goed aansluiten bij het huidige cloud model. Er is daarom vooral vraag naar oplossingen die naadloos integreren.

Maar daar blijft het niet bij. Men wil daarnaast ook de ervaring van de eindgebruiker optimaliseren en zorgen dat deze veilig is. Het kan een uitdaging zijn om effectieve beveiligingsmaatregelen te implementeren zonder dat dit ten koste gaat van de algehele prestaties en ervaring van de site. Daar komt bij dat de druk om IT te moderniseren alleen maar groter is geworden in het licht van de COVID-19 pandemie en dat er dagelijks nieuwe veiligheidsbedreigingen ontstaan.

De oplossing

De rode draad door deze uitdagingen is de behoefte aan deskundige ondersteuning van cloudbeveiliging om bedrijven te helpen hun risico's te verminderen en gebruikers een optimale web- en mobiele applicatie-ervaring te bieden. Persoonlijk zie ik oplossingen in de vorm van samenwerken. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met Cloudfare aan een nieuwe Edge Security oplossing.

Deze Edge Security oplossing omvat een firewall voor webapplicaties (WAF), DDoS-bescherming, DNS-diensten en een wereldwijd content delivery network (CDN) inclusief 24x7x365 ondersteuning door gecertificeerde beveiligingsexperts. Op deze manier wordt latentie verminderd en is de klant in staat om de prestaties van hun sites te optimaliseren met diensten voor dynamische contentversnelling, statische content caching, beeldoptimalisatie en mobiele levering. Daarbij wordt door middel van real-time analyse het algemene bedreigingslandschap in kaart gebracht. Hierbij is geen hardware of software nodig, waardoor cloudimplementaties beheersbaar en eenvoudig geconfigureerd worden.

Veilig naar de multicloud

Naarmate het bedreigingslandschap zich verder ontwikkelt, moet ook de mentaliteit van cybersecurity-professionals evolueren. Organisaties moeten te alle tijden veilig over kunnen stappen naar de multicloud en gezien er meer zaken online worden gedaan is het belangrijk om de groeiende online aanwezigheid van klanten te verzekeren en prestaties te optimaliseren. Maar dat kan je niet alleen. Cybercriminaliteit is inmiddels zo geavanceerd, dat we er alleen niet meer uit komen. Samenwerken is in deze tijd daarom echt noodzakelijk en raadzaam.

Door: Lisa McLin, Global Channel Chief & Alliances at Rackspace

Terug naar nieuws overzicht
Cloud