SentinelOne beveiligt endpoints van Adeptiv

14-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SentinelOne beveiligt endpoints van Adeptiv

Adeptiv is een datagedreven online marketing groep die AI inzet om customer journeys te verrijken. Het bedrijf groeit snel. Om effectief te blijven is de veiligheid van de IT-systemen voor Adeptiv een vereiste. Het bedrijf stapt daarom over van traditionele security-software naar het next-gen security-platform van SentinelOne.

Het bedrijf maakt gebruik van een combinatie van Windows en Apple machines, waarop gebruikers werken met grafische en technologische oplossingen. In de oude situatie zorgde de antivirus-software voor vertraging en performance-verlies. Daarnaast was er geen inzicht in aanvallen op het netwerk en werd niet alle malware tegengehouden.

Geen impact op performance

Adeptiv ging daarom samen met IT-partner ARP op zoek naar een passende oplossing. Er werden demo’s gedraaid met verschillende security-leveranciers. Gebruikers waren enthousiast over de oplossing van SentinelOne; ze merkten niets van het security-platform op hun eigen machines en ondervonden geen hinder meer op het gebied van performance.

Albert Kolbach, IT manager bij Adeptiv: “Performance was voor ons een van de doorslaggevende kenmerken. Bij de voorganger kregen we regelmatig klachten over langzame machines omdat het antivirusprogramma aan het werk was. We draaiden SentinelOne op verschillende laptops, zowel Windows als Macs, en we hoorden helemaal niks meer van gebruikers.”

Eisen aan security

In de zoektocht stelden Adeptiv een aantal eisen. Naast de genoemde impact op performance, moest de nieuwe oplossing uiteraard alle virussen, malware, web-vulnerabilities en trojans tegenhouden. Adeptiv wilde af van signature-based en overstappen op een oplossing die niet afhankelijk is van updates, maar altijd up-to-date is. Malware en andere dreigingen tegenhouden was echter niet voldoende; ook inzicht in wat er op het netwerk en in de cloud gebeurt, was een vereiste.

Kolbach: “We wilden uitgebreidere beheermogelijkheden krijgen, met inzicht waardoor we direct konden optreden wanneer nodig. Dankzij het dashboard van SentinelOne kregen we dat. Bovendien geeft het niet alleen gedetailleerde informatie, maar werkt het ook erg prettig. Het zit logisch in elkaar, waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan het beheer. Ik bekijk nu dagelijks de portal en heb er verder weinig omkijken naar.”

AI maakt security slimmer

De online marketers van Adeptiv werken dagelijks met AI en waren dus gecharmeerd van SentinelOne waarbij AI een centrale rol speelt in het opzetten van de verdediging tegen malware en cybercrime.

Kolbach: “We waren niet specifiek op zoek naar een toepassing die vol op AI inzet, maar toen we zagen hoe SentinelOne dit doet, waren we wel onder de indruk. We weten hoe AI werkt en wat het kan; we willen onze klanten voorzien van de meest innovatieve oplossingen. SentinelOne zit duidelijk op hetzelfde niveau en loopt voorop in het gebruik van AI bij security. Werkelijk alles wat niet thuishoort op een endpoint werd ontdekt, zelfs de kleinste dingen. En dat doet het vrijwel autonoom zodat je er geen omkijken naar hebt.”

Adeptiv meldt dat dankzij de overstap app-problemen en performance-issues tot het verleden behoren. Ook is de medewerkertevredenheid op dit gebied verbeterd sinds de implementatie van SentinelOne. Niet alleen de eindgebruikers profiteerden, ook het security-beheer werd overzichtelijker. Nieuwe clients kunnen nu makkelijk worden aangemeld en vanuit de cloud worden geconfigureerd. Kolbach: “Ik wil volledig in control zijn, maar het moet me uiteraard niet te veel handmatig werk kosten. Dus moet je erop kunnen vertrouwen dat een oplossing doet wat het belooft. Bij SentinelOne is dat zeker waar.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Deals
Security