Investeerders steken tien miljoen euro in Studytube

15-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Investeerders steken tien miljoen euro in Studytube

Het Nederlandse online leerplatform Studytube ontvangt een investering van 10 miljoen euro van Verdane, de Noorse investeringsmaatschappij die tech-bedrijven helpt met verder groeien. Daarmee krijgt Verdane een substantieel minderheidsbelang in Studytube. “Met deze investering en met onze partnership met Verdane kunnen we onze ambitie om een Europese topspeler te worden in de Learning & Development markt realiseren”, aldus Homam Karimi, CEO van Studytube.

Studytube biedt bedrijven en overheden een alles-in-één-leerplatform. De technologie stelt organisaties in staat om zelf trainingen samen te stellen, intern aan te bieden en om externe trainingen (zowel offline als online) voor hun medewerkers te ontsluiten in een eigen online academy; alles op een inspirerende en gebruiksvriendelijke manier. Bovendien brengt het leerplatform van Studytube de ontwikkeling van medewerkers in kaart: het wordt inzichtelijk of medewerkers bijvoorbeeld de juist trainingen volgen of verplichte certificaten hebben behaald.

Inkoopproces automatiseren

Studytube is niet alleen een SaaS-platform, maar functioneert ook als een opleidingsintermediair en biedt een zoek- en boekomgeving voor (online) trainingen en ander leeraanbod. Studytube heeft het volledige inkoopproces bij ruim 1.000 opleiders geautomatiseerd. Zo bespaart het platform organisaties tijd die normaliter gaat zitten in het zoeken, boeken, coördineren, factureren en evalueren van trainingen en opleidingen. Bovendien kunnen organisaties het juiste leeraanbod vinden. Studytube realiseert inkoopkortingen bij de aangesloten aanbieders van leercontent, zoals LOI, NIMA of De Baak.

Via het Studytube platform is in 2020 voor zo'n 10 miljoen euro aan trainingen geboekt, waarbij klanten cumulatief ruim 1 miljoen euro aan inkoopkorting ontvingen. Studytube realiseerde de afgelopen 4 jaar een omzetgroei van 755 procent. Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, Port of Rotterdam, Provincie Gelderland en tal van gemeenten, waaronder de gemeente Groningen.

Groei voortzetten

Homam Karimi, CEO van Studytube: “Onze exponentiële groei willen we graag voortzetten en we geloven dat het beste product daarvoor de sleutel is. Daarom blijven we investeren in onze mensen, verdere productontwikkeling en willen we het leeraanbod dat we via Studytube ontsluiten nog verder uitbreiden en optimaliseren voor onze klanten. Logisch dat we nu Verdane als investeerder aan boord halen, die in meer dan 40 tech bedrijven investeert, waaronder ook een aantal Human Capital Management softwarebedrijven. Daar kunnen we veel van leren. Daarnaast halen we met Verdane een kapitaalkrachtige partner aan boord, waarmee we toegang hebben tot opvolgende investeringen voor bijvoorbeeld acquisities. Verdane is voor ons de ideale partner om onze internationale ambitie om een top-3 speler in de Europese markt te worden op het gebied van Learning & Development waar te maken.”

Iikka Moilanen, verantwoordelijk voor de investering in Studytube bij Verdane: “Studytube heeft met innovatieve technologie en een sterke propositie tot nu toe prachtige groeicijfers laten zien in Nederland. Aangezien innovatie in het DNA zit van Studytube en het product relatief eenvoudig schaalbaar is, geloven we dat we deze groeicijfers kunnen doorzetten op Europees niveau. Bedrijven hebben nu meer dan ooit de behoefte om bij de tijd te blijven en de beste manier daarvoor is om te investeren in ontwikkeling van medewerkers. Met behulp van Studytube kan dat veel efficiënter, makkelijker en goedkoper.”

Terug naar nieuws overzicht