SaaS Protection 2.5 biedt ondersteuning voor Microsoft365- en G Suite-data

Radhesh Menon

15-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SaaS Protection 2.5 biedt ondersteuning voor Microsoft365- en G Suite-data

Datto, leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen, maakt een nieuwe versie van Datto SaaS Protection beschikbaar. Deze 2.5-versie bevat onder meer nieuwe functionaliteiten voor integraties met bestaande systemen.

Bedrijven wereldwijd zijn overgestapt op nieuwe werkmodellen, waarbij medewerkers vanuit verschillende locaties werken. Hun overstap naar de cloud is mede daardoor versneld, waardoor de vraag naar managed services aanzienlijk is toegenomen. Volgens respondenten van Datto's Global State of the MSP Report 2020 maakt 62% van hun klanten momenteel gebruik van Microsoft365-clouddiensten. Van de respondenten die dit gebruik nu nog niet zien, verwacht 70% dat klanten alsnog binnen twee jaar zullen volgen.

SaaS-data niet automatisch beschermd

Een veel voorkomende misvatting van organisaties is dat hun SaaS-data automatisch wordt beschermd. SaaS-leveranciers benadrukken echter het belang van eigen beveiliging bij deze systemen en bevelen diverse oplossingen aan om te zorgen voor gegevensbescherming, bedrijfscontinuïteit, compliance en beveiligingseisen die verder gaan dan de beperkte eigen recovery-mogelijkheden van Microsoft365 en G Suite. Datto SaaS Protection 2.5 is speciaal ontwikkeld voor MSP's en beschermt kritieke Microsoft365- en G Suite-data van eindklanten tegen downtime en permanent gegevensverlies in de cloud.

Updates voor Datto SaaS Protection zijn onder andere:

  • Client onboarding met een vereenvoudigde installatie en een simpeler onboarding proces.
  • Flexibele retentie, waarbij gebruikers kunnen kiezen tussen instellingen voor cloud-retentie en tijdsgebaseerde retentie om flexibel te kunnen voldoen aan de individuele behoeften van eindklanten.
  • Beheersportaal om te bepalen hoeveel licenties in gebruik zijn, de winstgevenheid te meten en back-upstatus van de klant te bekijken.

"We zijn blij dat we waardevolle feedback van partners hebben kunnen verwerken om het aanbod van onze SaaS Protection te verbeteren en de innovatie te leveren die hen helpt om effectief in te spelen op opkomende behoeften van hun eindklant", zegt Radhesh Menon (foto), Chief Product Officer bij Datto. "Datto Saas Protection is het snelst groeiende product in ons portfolio en de 2.5 release biedt bescherming op maat, voorspelbare winstgevendheid en de gestroomlijnde selfservice-aankoopervaring die onze partners nodig hebben".

Bestaande Datto partners hebben toegang tot de service via https://portal.dattobackup.com/. Datto geeft meer informatie over het product op het SaaS Protection 2.5: July Launch Event op woensdag 15 juli. U kunt zich hier aanmelden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Security
Cloud