Flex IT en FIA lanceren IT-terugkoopprogramma

Frank Hulshoff, marketing directeur Flex IT

15-07-2020 | door: Witold Kepinski

Flex IT en FIA lanceren IT-terugkoopprogramma

Flex IT Distribution introduceert een IT-terugkoopprogramma voor alle autosport- en mobilityclubs die zijn aangesloten bij de mondiale autosportbond FIA. Via het programma kunnen deze clubs hun oude hardware rechtstreeks verkopen aan Flex IT. Indien nodig vervangt de duurzame IT-distributeur de hardware met hoogwaardige ‘refurbished’ producten.

De FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) is een internationale federatie van verschillende nationale auto- en motorsportclubs. De organisatie houdt zich ook bezig met thema’s als verkeersveiligheid en milieubescherming, maar is bij het grote publiek vooral bekend als bestuursorgaan van sportevenementen zoals de Formule 1, Formule E en de 24 uur van Le Mans.

Clubs profiteren van circulaire IT
Aan de FIA zijn enkele honderden mobility- en autosportclubs verbonden. De bond zet sterk in op duurzaamheid en heeft als doelstelling om de milieu-impact van de aangesloten clubs terug te brengen. Circulaire IT kan hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren. Het zorgt snel voor een kleinere CO2-footprint en een lager verbruik van plastic en grondstoffen.

Het terugkoopprogramma biedt alle aangesloten clubs de mogelijkheid om oude hardware die niet meer aan hun eisen voldoet, te verkopen aan Flex IT. De distributeur levert daarvoor in de plaats circulaire IT terug. Dit is een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier om de IT-omgeving te vernieuwen.

Duurzaamheid en kostenbesparing
“Dit project sluit perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de FIA”, zegt Pierre Villez, coördinator duurzame motorsportprogramma’s bij de FIA. “Dit is een prachtige kans voor onze clubs om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd kosten te besparen. We kijken uit naar de voordelen van deze samenwerking.”

“Circulaire IT kan ook in de meest technische omgevingen de beste oplossing zijn”, zegt Frank Hulshoff (foto), marketing directeur bij Flex IT. “Het imago van circulaire hardware binnen het bedrijfsleven is sterk verbeterd, mede door de gebeurtenissen in het afgelopen halfjaar. Het wordt niet meer gezien als een consumentenproduct, maar als de meest kosteneffectieve en verantwoordelijke manier voor bedrijven om IT-hardware te huren of aan te schaffen.”

“Onze overeenkomst met de FIA is hiervan een mooi voorbeeld”, vervolgt Hulshoff. “De FIA beschikt over een hoogstaande technologische omgeving waarin circulaire IT uitstekend tot zijn recht komt. We zijn ervan overtuigd dat dit project het begin is van een lange en succesvolle samenwerking.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware