Devoteam oprichters lanceren overnamebod met steun van KKR

15-07-2020 | door: Witold Kepinski

Devoteam oprichters lanceren overnamebod met steun van KKR

Godefroy en Stanislas de Bentzmann hebben besloten om een openbaar bod op de aandelen Devoteam te lanceren via een speciale vennootschap (NewCo), met de steun van KKR als financiële partner.

Het overnamebod zal worden uitgevoerd tegen een prijs van 98 euro per Devoteam-aandeel, wat neerkomt op een premie van 29,5% ten opzichte van de naar volume gewogen gemiddelde aandelenprijs van de afgelopen dertig handelsdagen en een premie van 24,8% over de laatste slotkoers vóór de aankondiging van het bod.

Godefroy en Stanislas de Bentzmann, die eigenaar zijn van circa 21% van het aandelenkapitaal van Devoteam, zal bijna al deze aandelen in natura inbrengen in NewCo op de datum van voltooiing van het overnamebod en er zal een de-minimisgedeelte worden aangeboden in het kader van het bod.

Tabag, gecontroleerd door Yves de Talhouet, eigenaar van circa 5% van het aandelenkapitaal van Devoteam, zal ook bijna die aandelen inbrengen in NewCo door inbreng in natura en een de-minimisgedeelte zal worden aangeboden ingevolge het bod.

Het succes van het overnamebod zou Godefroy en Stanislas de Bentzmann exclusieve zeggenschap geven over NewCo, ongeacht het aantal ingevolge het bod aangeboden aandelen.

“Ons bedrijf heeft nieuwe middelen en zware investeringen nodig om boeiende ervaringen te creëren, relevant te blijven en toegevoegde waarde te bieden. Hoewel innovatie cruciaal is, zet het ons bedrijf niet noodzakelijkerwijs voorop, maar staat het op één lijn. De stap die we maken zal ons bedrijf (Devoteam) verbinden met de uitdagingen van morgen,” zegt Stanislas de Bentzmann, Devoteam's mede-oprichter en co-CEO.

"Wij zijn van mening dat onze Tech for People strategie en investeringen de voorwaarden zullen scheppen voor een unieke Europese speler om te voldoen aan de huidige marktverwachtingen", voegde Godefroy de Bentzmann toe, mede-oprichter en mede-CEO van Devoteam.

“We hebben een sterk trackrecord in het ondersteunen van ondernemers en we zijn verheugd om Godefroy en Stanislas te ondersteunen in hun strategische visie voor het bedrijf. We zullen onze financiële middelen en diepe technische expertise om de oprichters ambitie om een unieke Europese speler in de digitale markt voor het bouwen ondersteunen brengen”, zegt Jean-Pierre Saad, Partner en hoofd van KKR Tech in Europa en Jérôme Nomme, Partner en hoofd van KKR in Frankrijk.

De raad van commissarissen van Devoteam reageren positief op het aanbod.

Terug naar nieuws overzicht
Software