Bol.com getroffen door datalek

15-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Bol.com getroffen door datalek

Bol.com is getroffen door een datalek. Adressen van zo'n negenduizend verkopers van de webwinkel waren maandenlang inzichtelijk voor derden. Het datalek is ontdekt door een oplettende verkoper, die aan de bel trok. Het lek is inmiddels gedicht.

Externe verkopers kunnen zich op Bol.com aansluiten om hun producten te verkopen, waarbij Bol.com als een soort platform fungeert. Gegevens van deze externe verkopers waren zichtbaar zowel op de website als in de app van Bol.com. Deze gegevens zijn normaal alleen zichtbaar indien iemand bij een verkoper iets aanschaft, bevestigt een woordvoerder aan het AD.

Getroffen gebruikers zijn op de hoogte gesteld door Bol.com. De gegevens waren inzichtelijk van 15 juni tot en met 8 juli. Ook is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De bron van het probleem ligt volgens een woordvoerder van de webwinkel bij het scheiden van accounts zakelijke en particuliere verkopers. Bij zakelijke verkopers zijn de adresgegevens wel altijd inzichtelijk, terwijl dit bij particuliere verkopers niet het geval is.

Terug naar nieuws overzicht
Security