Redactie - 20 juli 2020

Phison verkoopt aandelen in joint venture aan Kingston Technology

Kingston Technology Europe Co LLP, onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., fabrikant van geheugenproducten en technologische oplossingen, kondigt aan dat Phison zijn aandelen in Kingston Solutions, Inc., een joint venture met Kingston Technology Corporation, aan Kingston verkoopt. Dankzij deze transactie kan Kingston meerderheidsaandeelhouder van KSI worden. Phison blijft zich concentreren op technologie en O&O en blijft daarnaast de beste ondersteuning en service in de industrie verlenen aan Kingston.

In 2010 richtten Phison en Kingston KSI op als joint venture om de introductie van Embedded Multi-Media Card oplossingen te realiseren. Dit deed men door de productontwerpcyclus te vereenvoudigen en te versnellen. Daardoor konden beide ondernemingen hun producten sneller op de markt te brengen. Dankzij de expertise van Phison in controllertechnologie en de operationele bekwaamheid van Kingston op het gebied van geheugenoplossingen wist KSI al snel marktleider te worden in de embedded-industrie.

K.S Pua, CEO en directievoorzitter van Phison, licht toe: “Kingston is niet alleen een partner voor de lange termijn, maar was ook essentieel voor de groei van Phison; onze relatie blijft hecht. We verkopen onze aandelen in KSI aan Kingston om ons te concentreren op de verdere ontwikkeling van onze basistechnologie en om onze bedrijfsdoelstellingen strategischer na te streven. Deze joint venture tussen onze beide bedrijven bleek zeer succesvol en behaalde zijn doel: de marktacceptatie van eMMC vergroten. Phison blijft zich inzetten om KSI en zijn klanten voor geïntegreerd geheugen dezelfde eersteklas technische ondersteuning te bieden als voorheen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!