Dell Technologies verkent VMware Spin-Off

Dell Technologies verkent VMware Spin-Off

17-07-2020 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies verkent VMware Spin-Off

Dell Technologies onderzoekt een mogelijke spin-off van haar aandelenbelang van 81% in VMware. "Hoewel deze verkenning zich in een vroeg stadium bevindt, gelooft Dell Technologies dat een spin-off zowel Dell Technologies als VMware-aandeelhouders, teamleden, klanten en partners ten goede kan komen door kapitaalstructuren te vereenvoudigen en extra bedrijfswaarde op lange termijn te creëren. Een mogelijke spin-off zou niet plaatsvinden vóór september 2021 en zou als belastingvrij worden aangemerkt voor Amerikaanse federale inkomstenbelastingsdoeleinden", aldus Dell.

Daarnaast blijft Dell Technologies een reeks strategische opties evalueren met betrekking tot haar eigendomsbelang in VMware, inclusief het behoud van haar huidige eigendom in het bedrijf.

"De strategische relatie tussen Dell Technologies en VMware is nog nooit zo sterk geweest", zegt Michael Dell, voorzitter en CEO van Dell Technologies. “Al meer dan 20 jaar hebben we voor onze klanten geïnnoveerd en aanzienlijke groei en waarde gecreëerd voor zowel bedrijven als onze teams. Ongeacht de opties die we onderzoeken om meerwaarde te creëren, versnellen we onze strategie - die ongewijzigd blijft. We zijn gericht op het winnen in de consoliderende markten waar we actief zijn en innoveren in het hele Dell Technologies-portfolio om geïntegreerde oplossingen te creëren die gegevens omzetten in inzichten en actie. ”

Als onderdeel van de verkenning van een mogelijke spin-off, verwacht Dell Technologies dat het wederzijds voordelige commerciële regelingen zou willen formaliseren die vergelijkbaar zijn met de huidige regelingen. Dit omvat go-to-market, services, onderzoek en ontwikkeling en overeenkomsten voor intellectueel eigendom tussen Dell Technologies en VMware, die voortdurende strategische voordelen en voortdurende ondersteuning bieden aan klanten van beide bedrijven na een spin-off.

Als Dell Technologies besluit een spin-off na te streven, verwacht het ook te onderhandelen over en akkoord te gaan met bepaalde gerelateerde voorwaarden met een speciaal comité van de Raad van Bestuur van VMware en de Raad van Bestuur van VMware. In dat geval zou Dell Technologies onderhandelen over de betaling van een speciaal contant dividend door VMware, dat naar rato aan alle aandeelhouders van VMware zou worden uitgekeerd.

Dell Technologies vindt het belangrijk dat beide bedrijven onmiddellijk na elke spin-off over de juiste kapitaalstructuren beschikken. Het doel van Dell Technologies zou zijn om de kredietwaardigheid van VMware van investment grade te behouden en de kredietwaardigheid van Dell Technologies op het moment van of kort na een mogelijke spin-off te verbeteren en de tijdlijn te versnellen waarmee Dell Technologies een kredietwaardigheid van investment grade kan behalen. Dell Technologies kan echter niet garanderen dat in het geval van een spin-off uiteindelijk voor beide bedrijven specifieke ratings worden verkregen.

Dell Technologies is volgens Michael Dell een marktleider en blijft marktaandeel winnen via zijn groeiende klanten- en infrastructuuractiviteiten, waaronder pc's, randapparatuur, reguliere servers, externe opslag en cloud. “Geen enkel ander bedrijf kan de diepte en de breedte van het portfolio van Dell Technologies evenaren. Ons bedrijf is sterk en moet de komende decennia groeien,” aldus Michael Dell.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter