Freshworks koopt IT orkestratie en cloud beheer platform Flint

17-07-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Freshworks koopt IT orkestratie en cloud beheer platform Flint

Freshworks, het softwarebedrijf voor klantenbetrokkenheid, heeft voor een onbekend bedrag de overname van Flint afgerond, een IT-orkestratie- en cloud managementplatform, om de mogelijkheden van Freshservice op het gebied van IT-servicemanagement (ITSM) en IT-operations management (ITOM) verder uit te breiden.

Deze overname biedt volgens Freshworks IT-teams meer zichtbaarheid in de werkprocessen om een hybride infrastructuur beter te beheren, de uitgaven te optimaliseren en de workflows van medewerkers te automatiseren. De medeoprichters van Flint, Ankur Gakkhar en Abhishek Pande, krijgen de leiding over de respectievelijke teams van Freshservice, waarbij Gakkhar het productteam voor automatisering en cloud management leidt en Pande de leiding heeft over het platform en de integratie van de technologie.

Met zijn intuïtieve interface en snelle time-to-value helpt Freshworks' Freshservice organisaties bij het optimaliseren van hun IT-dienstverlening en -operatie. De intelligente automatisering en cloud computing-mogelijkheden van Flint bieden IT-afdelingen de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan de behoeften van een personeelsbestand, dat steeds vaker op afstand werkt. Freshworks kan nu gebruikmaken van intelligente automatisering om efficiënt IT-resources te leveren, snel bedrijfskritische incidenten op te lossen en workloads te automatiseren via out-of-the-box connectoren naar veel van de huidige populaire serviceproviders, waaronder Microsoft, VMware, Amazon, Google, Alibaba, Slack, OneLogin en Okta.”

De overname is de derde in het afgelopen jaar voor Freshworks, na de acquisities van Natero Inc., dat het meten van klantensucces toevoegde aan het Freshworks-portfolio voor klantbetrokkenheid, en AnsweriQ Inc., dat de mogelijkheden van Freddy AI, de artificial intelligence engine van het bedrijf, verder uitbreidde.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud