WekaIO data-intensieve applicaties storage geschikt voor Hitachi Content Platform

20-07-2020 | door: Witold Kepinski

WekaIO data-intensieve applicaties storage geschikt voor Hitachi Content Platform

Hitachi Vantara, de dochteronderneming voor digitale infrastructuur en oplossingen van Hitachi, een nieuw gedistribueerd bestandssysteem en beheeroplossing aangekondigd waarmee klanten sneller toegang krijgen tot en inzichten uit ongestructureerde gegevens zoals e-mails, documenten, medische dossiers, audio, video en afbeeldingen. De nieuwe oplossing wordt geleverd door een samenwerking met WekaIO (Weka), een speler op het gebied van hoogwaardige, schaalbare bestandsopslag voor data-intensieve applicaties.

Hitachi Vantara kondigde ook een uitbreiding aan van Hitachi Content Platform (HCP), de softwareoplossing voor cloudobjectopslag voor het verbinden van dataproducenten, gebruikers, applicaties en apparaten. De updates voor HCP zullen de ongestructureerde workloads van de volgende generatie beter ondersteunen.

De nieuwe OEM-relatie met Weka zal het portfolio van Hitachi Vantara verbeteren met een krachtig, NVMe-native, parallel bestandssysteem dat het bedrijf nauw zal koppelen aan een HCP-datastore. Deze performante Network-Attached Storage (NAS) -oplossing is zeer geschikt voor gebruik met kunstmatige intelligentie, machine learning en analysetoepassingen in een breed scala van industrieën.

De uitbreiding van HCP ondersteunt ook beter ongestructureerde workloads van de volgende generatie met voor prestaties geoptimaliseerde all-flash HCP-knooppunten. Deze nieuwe mogelijkheden zullen bijna 3,4 keer meer doorvoer leveren dan het Simple Storage Service (S3) -protocol van Amazon, wat resulteert in lagere kosten, aldus het bedrijf.

Bijgewerkte opslagknooppunten bieden ook een verbetering van driemaal de lees- en schrijfprestaties, terwijl ze tegelijkertijd drie keer meer capaciteit mogelijk maken in dezelfde rackruimte als de vorige generatie. Dit is vooral belangrijk omdat traditionele NAS, primaire workloads en cloud-native workloads overgaan naar objectopslag om te voldoen aan hoge prestatie-eisen.

De nieuwe uitbreiding van HCP helpt klanten om gegevens sneller in bedrijfsinzichten te vertalen, de inkomsten uit gegevens gegenereerd door ongestructureerde gegevens te verhogen en de applicatieprestaties te verbeteren om een betere digitale ervaring voor eindgebruikers te stimuleren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud