Gewapende overval op distributiecentrum bol.com in Waalwijk

19-07-2020 | door: Redactie

Gewapende overval op distributiecentrum bol.com in Waalwijk

Een distributiecentrum van bol.com aan de Pakketweg in Waalwijk is zondag 19 juli overvallen. Meerdere gewapende daders bedreigden twee beveiligingsmedewerkers. De medewerkers raakten niet gewond. Het is nog onduidelijk of er iets is buit gemaakt. De daders zijn nog voortvluchtig.

Uit de eerste verklaringen van de beveiligers blijkt dat de overval zondagochtend omstreeks 09.00 uur heeft plaatsgevonden. De daders zijn het bedrijfspand binnengedrongen en zijn er geruime tijd aanwezig geweest, zo'n zes uur lang.

De bedreigde medewerkers sloegen rond 14.50 uur alarm waarna de politie direct met meerdere eenheden uitrukte. In de omgeving is naar de daders gezocht maar ze zijn nog niet aangetroffen.

Ter plekke hebben rechercheurs sporenonderzoek gedaan en verklaringen van medewerkers opgenomen en worden camerabeelden uitgekeken. Het rechercheonderzoek is in volle gang.

Bol.com heeft consumenten en bedrijven die op een bestelling wachten inmiddels gemaild en uitgelegd dat er mogelijk vertraging is rond het versturen van pakketten. De helft van de klanten die maandag een pakket verwachten, ondervindt geen gevolgen van de overval en ontvangen hun pakket op tijd. 'Meer dan de helft van de bestellingen komen niet uit ons warehouse, maar worden direct door ondernemers naar de klant gestuurd', aldus de woordvoerster.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware