Nederlandse hulpdienst drone Avy ontvangt flinke subsidie
21-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nederlandse hulpdienst drone Avy ontvangt flinke subsidie

De ‘champions-league’ subsidieaanvraag van EIC Accelerator is in juli 2020 toegekend aan het Amsterdamse Avy. Met de oproep van de Europese Commissie om voorstellen die bijdragen aan de bestrijding van de corona crisis, is Avy een gedroomde en toekomstbestendige innovatie. Avy levert een bijdrage aan de toenemende zorgvraag op lange én korte termijn. Deze lange afstand drone is een oplossing voor urgent medisch transport tussen zorglocaties en ondersteunt hulpdiensten met camerabeelden in geval van incidenten. Met de verkregen subsidie van 1,4 miljoen wordt Avy in staat gesteld om haar ervaring en expertise in Europa uit te breiden.

Patrique Zaman, CEO en oprichter van Avy: “We zijn een ‘Drones for good’ organisatie. Dit betekent dat wij onze technologie inzetten voor levensreddende toepassingen. Denk daarbij aan medicatie vervoer en het ondersteunen van hulpdiensten zoals brandweer en politie. Met het Medical Drone Service consortium onderzoeken we sinds 2019 hoe drones ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld het vervoer van bloed, medicijnen en diagnostische monsters van zorglocaties naar ziekenhuizen en laboratoria. Dat doen we samen met ANWB Medical Air Assistance en PostNL, medische partners Erasmus MC en Sanquin en verschillende technologiepartners. De tijd is rijp om onze expertise en ervaring in te zetten om binnen Europa een bijdrage te leveren aan de logistieke uitdaging van gecentraliseerde zorg.”

Toekomstbestendige zorg
Voor medische spoedleveringen ontwikkelde Avy een combinatie tussen een drone en een vliegtuig. De lange afstand drone heeft de flexibiliteit van een drone en de efficiëntie van een vliegtuig. Met de toenemende zorgvraag, wordt het verkleinen van de reactietijd tussen melding en medische levering steeds belangrijker. Doel van Avy is om medische zorg te waarborgen in een veranderende wereld en te bewijzen dat drones een bijdrage kunnen leveren in het brengen van zorg op het juiste moment en op de juiste plaats. Hier in Nederland, in Europa maar ook in opkomende markten zoals Afrika waar Avy ook actief is.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility