Microsoft belicht nieuwe partner prioriteiten en product innovaties

Gavriella Schuster, Microsoft corporate vice president, One Commercial Partner

22-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft belicht nieuwe partner prioriteiten en product innovaties

Microsoft heeft tijdens zijn digitale Inspire event de partner prioriteiten voor komend boekjaar bekend gemaakt. Dat is klanten helpen met werk op afstand, bedrijfscontinuïteit, security en cloud migraties. Verder zijn er nieuwe product updates belicht die interessant zijn voor partners.

Microsoft channel baas Gavriella Schuster, zei dit tijdens de keynote genaamd 'Partnership Through Pandemic'. Schuster is trots op de rol aan die partners hebben gespeeld om ervoor te zorgen dat hun klanten kunnen blijven ondernemen. Dat was mede mogelijk omdat veel klanten al gemigreerd zijn naar Office 365, Microsoft Azure, en Teams. Windows Virtual Desktop is ook in trek door de vele thuiswerkers. Schuster zegt dat komend jaar vier prioriteiten te hebben waarmee partners verder kunnen groeien: werken op afstand, bedrijfscontinuïteit, beveiliging en cloud migratie. Hierbij kunnen partners ook een goede boterham verdienen met verandermanagement en managed services. Het Microsoft Partner Network (MPN) zorgt voor kennis en kunde.

Judson Althoff, executive vice-president van Worldwide Commercial Business bij Microsoft, zei in een keynote met als thema 'Purpose-Driven Digital' dat partners goed bezig zijn in de digitale transformatie voor het bedrijfsleven als voor de maatschappij. Hierbij zijn enkele partners beloond met awards.

Daarnaast is Microsoft goed bezig de CO2 uitstoot van zijn datacenters te verminderen.

Verder maakte Microsoft tijdens het Inspire event enkele product updates bekend:

Microsoft lanceert volgende generatie Azure Stack HCI, een Azure-service die de prijs-prestatieverhouding van hyperconverged infrastructuur (HCI) combineert met native Azure hybride mogelijkheden, terwijl bedrijven hun bestaande vaardigheden kunnen benutten.

Er zijn nieuwe investeringen in Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform bekend gemaakt weer om partners te helpen organisaties te positioneren voor toekomstige wendbaarheid en veerkracht.

In Microsoft 365 zijn nieuwe ervaringen in Microsoft Teams en gegevensbescherming toegevoegd. Zowel Microsoft 365 als Azure zijn voorzien van betere security. Zo is er een public preview van Microsoft Endpoint Data Loss Prevention.

Microsoft verrijkt tot slot Teams met Rooms Standard en Premium versies.

Inspire

Lees en bekijk meer updates op de Microsoft Inspire website.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud