Witold Kepinski - 22 juli 2020

Fox-IT neemt cryptofoon van Bittium op in zijn portfolio

Fox-IT neemt cryptofoon van Bittium op in zijn portfolio image

Fox-IT neemt een cryptofoon van het Finse bedrijf Bittium op in zijn portfolio. Deze optimaal beveiligde smartphone vormt een essentiële component voor de veilige mobiele werkplek van de toekomst. De Bittium Tough Mobile cryptofoon behoort tot de weinige smartphones waar security-by-design het uitgangspunt is, zowel voor de hardware als voor de software. Fox-IT levert niet alleen het product, maar adviseert en ondersteunt ook bij het configureren voor verantwoord veilig gebruik, afgestemd op behoeften en eisen van de klant. De meegeleverde Bittium Secure Suite management software maakt het mogelijk zowel privé als zakelijk gebruik te maken van het toestel door hiervoor volstrekt gescheiden omgevingen te creëren. De klant kan zelf de balans hiertussen kiezen.

Gerben van der Lei, Manager Portfolio Fox Crypto: “De high assurance wereld concentreert zich op fysieke beveiliging op één plek en voor het werken op afstand blijken traditionele cryptomiddelen niet goed werkbaar. We zien grote behoefte aan een zo goed mogelijk beveiligde mobiele werkplek. De data moet zich dan dicht bij de gebruiker bevinden en dan voldoen traditionele oplossingen niet. De zeer robuuste beveiliging van de Bittium cryptofoon voldoet aan de hoge eisen voor overheidsgebruik en voor organisaties die dezelfde mate van zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid eisen, bijvoorbeeld voor hun intellectuele eigendom. We zijn nu in staat om een veilige werkplek ‘in de broekzak’ te leveren”.

De beveiliging die de Bittium cryptofoon biedt is door de onafhankelijke Finse overheidsinstantie NCSA-FI gecertificeerd. Fox-IT heeft de cryptografie die Bittium gebruikt en de implementatie daarvan geëvalueerd en naar de ontwerpkeuzes gekeken die voor de hardware en software zijn gemaakt. Zo beschikt het toestel over een privacyknop, waarmee direct de camera en microfoon worden uitgeschakeld en alle sensoren op het laagste gevoeligheidsniveau worden ingesteld. De conclusie is dat vanuit beveiligingsperspectief de Bittium momenteel een van de beste smartphones is in dit marktsegment. De beveiliging werkt op drie niveaus. Na diefstal of verlies van het toestel zijn alle data veilig, data die van en naar het toestel gaan zijn beveiligd en er is een absolute scheiding mogelijk tussen zakelijk en privé gebruik.

De beveiliging van Bittium Tough Mobile is opgebouwd uit meerdere lagen, wat van cruciaal belang is voor de veiligheid van gevoelige gegevens. Het toestel beschikt over speciale beveiligingshardware die voor de versleuteling van de data zorgt (hardwarematig AES-256-algoritme). De hardware is sabotagebestendig. Bij het opstarten van de smartphone vindt een controle plaats, waardoor de integriteit van de hardwarecomponenten en software van het apparaat gewaarborgd is. Daarbij waarschuwt het toestel als er pogingen zijn gedaan om in te breken en verwijdert indien nodig automatisch alle data van het apparaat.

De Bittium Tough Mobile maakt het mogelijk om op hetzelfde toestel tot vier containerwerkplekken te creëren. Deze werkplekken zijn geïsoleerd van elkaar en van de persoonlijke gegevens en apps van de gebruiker. Ook kan elke werkplek worden verbonden met data en services van een andere organisatie. Alle connecties, services en applicaties van de werkplekken zijn tegelijkertijd online. Alle connecties zijn beveiligd met de Bittium Secure Suite.

Voor meer informatie: https://www.fox-it.com/nl/actueel/updates/bittium-tough-mobile-smartphone/

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!