Witold Kepinski - 22 juli 2020

Beveiligingsupdates voor Google Cloud G Suite

Beveiligingsupdates voor Google Cloud G Suite image

Nieuwe updates van Google Cloud bieden een nog betere beveiliging en verificatie voor Gmail, Meet en Chat. Daarnaast zijn er voor IT-beheerders nieuwe manieren om apparaten en bedrijfsdata eenvoudig en veilig te beheren in de Admin Console.

BIMI-pilot in Gmail
Met de Brand Indicators for Message Identification (BIMI)-pilot kunnen organisaties die hun e-mails verifiëren met DMARC het eigendom van bedrijfslogo's laten vastleggen en deze veilig naar Google verzenden. Zodra de geverifieerde e-mails vanuit de organisatie alle antimisbruikcontroles doorstaan, geeft Gmail het logo weer in bestaande avatar-slots in de Gmail-gebruikersinterface.

Meer controle in Meet
De komende weken rolt Google Cloud nieuwe beveiligingscontroles uit om ervoor te zorgen dat alleen uitgenodigde deelnemers toegang hebben tot een videovergadering. Geavanceerde veiligheidssloten stellen hosts in staat om te beslissen voor welke verbindingsmethoden (bijvoorbeeld telefonisch verbinden) gebruikers extra goedkeuring van de host nodig hebben. Met behulp van chat- en presentatievergrendeling kunnen hosts verder bepalen welke deelnemers mogen chatten en presenteren tijdens de vergadering. De eerste introductie zal beschikbaar zijn voor consumenten- en G Suite for Education-accounts.

Verbeterde gebruikersbescherming in Chat
Chat helpt teams om efficiënt en productief samen te werken; of dat nu vanuit huis, op kantoor of ergens anders is. De nieuwe beveiligingsfuncties van Google Cloud maken chatgesprekken nu nog veiliger. Zo markeert de uitgebreide phishing-beveiliging via Safe Browsing in real-time alle phishing-links die in Chat worden verzonden. Daarnaast kunnen gebruikers straks chatgesprekken rapporteren en blokkeren bij het vermoeden van frauduleuze activiteiten.

Meer controle voor beheerders
De manier waarop we werken is in zes maanden tijd volledig veranderd, dat weten IT-beheerders als geen ander. Een van de nieuwe functies van Google Cloud biedt een integratie met Apple Business Manager. Dit geeft beheerders de mogelijkheid om Apple iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf veilig te distribueren en te beheren. Daarnaast zorgt geautomatiseerd IRM-beheer (Information Rights Management) ervoor dat het downloaden, afdrukken of kopiëren van specifieke Google Drive-documenten wordt geblokkeerd. Deze functies zijn nu beschikbaar in bèta voor gebruikers van G Suite Enterprise, G Suite Enterprise Essentials en G Suite Enterprise for Education.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!