IBM, Adobe en Red Hat lanceren strategisch partnership

22-07-2020 | door: Witold Kepinski

IBM, Adobe en Red Hat lanceren strategisch partnership

IBM maakt bekend dat het samen met Adobe en Red Hat een strategisch partnership lanceert om de digitale transformatie van o.a. banken en gezondheidsorganisaties te versnellen. IBM kondigt daarbij aan dat BNP Paribas zich aansluit bij het financiële ecosysteem van IBM.

Adobe, IBM en Red Hat hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om de digitale transformatie van organisaties te versnellen. De bedoeling van het partnerschap is om bedrijven uit gereguleerde sectoren, zoals het bankwezen en de gezondheidszorg, in staat te stellen meer gepersonaliseerde ervaringen te bieden tijdens de hele klantenervaringreis. Daarnaast moet het partnerschip C-level executives ondersteunen in hun taken op het gebied van digitalisering. Steeds vaker merken Chief Marketing Officers en Chief Digital Officers dat ze de verantwoordelijkheid dragen voor kritieke bedrijfs- en klantdata. Met name voor deze leidinggevenden is de noodzaak om gegevens te beschermen en tegelijkertijd een zinvolle klantervaring te bieden van het grootste belang.

IBM Cloud for Financial Services

BNP Paribas, één van Europa's grootste banken, zal zich aansluiten bij het groeiende ecosysteem van financiële instellingen die IBM Cloud for Financial Services gebruiken. Vorig jaar kondigde de Bank of America al aan dat het gebruik ging maken van het platform. Sindsdien groeit het aantal financiële dienstverleners die lid worden van het ecosysteem gestaag. De IBM Cloud for Financial Services biedt een unieke combinatie van wettelijke compliance-, beveiligings- en databeschermingsvereisten, waarmee de financiële dienstensector momenteel wordt geconfronteerd. Reguliere Cloud platforms voldoen vaak niet aan deze vereisten en zijn daarom meestal alleen geschikt voor de algemene infrastructuur en opslag. IBM en zijn eco-partners brengen daarom hun expertises in de financiële sector en open Cloud technologie samen. Het platform is gebouwd op de IBM public Cloud met Red Hat Open Shift-technologie. Bovendien biedt het de voordelen en flexibiliteit van een public Cloud, maar in een veilige omgeving waar banken hun applicaties en workloads kunnen hosten. Hierdoor kunnen ze vol vertrouwen transacties aangaan met de meest betrouwbare leveranciers die voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Terug naar nieuws overzicht
Software