Witold Kepinski - 23 juli 2020

Commvault Hedvig Distributed Storage Platform for Kubernetes is beschikbaar

Commvault Hedvig Distributed Storage Platform for Kubernetes is beschikbaar image

Commvault, leverancier van enterprise software voor gegevensbeheer in de cloud en op locatie, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van nieuwe verbeteringen in het Hedvig Distributed Storage Platform for Kubernetes voor hybride en multi-cloudomgevingen.

Kubernetes is in sneltreinvaart uitgegroeid tot hét infrastructuurplatform voor de modernisering van applicaties. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun storage-infrastructuur voor gecontaineriseerde workloads een geïntegreerde oplossing biedt voor het gebruik van Kubernetes. Deze infrastructuur moet integratie bieden met Kubernetes-implementaties in alle soorten en maten in combinatie met naadloze functionaliteit voor migraties, gegevensbescherming, het waarborgen van de beschikbaarheid van data en disaster recovery. Vlekkeloze migraties zijn van cruciaal belang voor DevOps-teams, of hun Kubernetes-omgevingen nu extern of intern worden beheerd.

"Bedrijven gebruiken Kubernetes steeds vaker voor het moderniseren van toepassingen", zegt Phil Goodwin, Research Director, IDC. "Met de nieuwe containerfuncties voor Hedvig, gericht op Kubernetes-ondersteuning, stelt Commvault klanten in staat om DevOps te versnellen en de mogelijkheden van Commvault voor databeheer, zoals migratie en disaster recovery, toe te passen op gecontaineriseerde omgevingen. Deze updates voor Hedvig maken het een intelligente en uitgebreide oplossing voor Kubernetes.”Commvault heeft verbeteringen aangebracht aan de native API voor Kubernetes in het Hedvig Distributed Storage Platform. Dat biedt organisaties de flexibiliteit om nieuwe moderne applicaties te ontwikkelen en te draaien met encryptie en KMIP-ondersteuning van derden voor gegevensbeveiliging in elke Kubernetes-omgeving. Aanvullende mogelijkheden voor de naadloze bescherming en migratie en het herstel en gebruik van data die in Hedvig is opgeslagen bespoedigen het DevOps-proces en ruimen obstakels voor in de cloud of intern beheerde Kubernetes-diensten uit de weg.

Het Hedvig Distributed Storage Platform biedt de meest uitgebreide integratie met infrastructuren op locatie, cloud-opslag en container-orchestrators binnen de branche. Het is een uitgebreide oplossing die in staat is om data te beheren en beschermen op alle locaties, of die data nu deel uitmaakt van containers, cloud-applicaties of traditionele workloads.

Belangrijkste functies

Geïntegreerde container-snapshots bieden point-in-time bescherming voor stateful container-workloads.

Mogelijkheden voor containermigraties dragen bij aan een efficiënte en intelligente verplaatsing van data van storage clusters van Hedvig op locatie naar storage clusters in de cloud. Dit dient ter ondersteuning voor de ontwikkeling van moderne applicaties op basis van DevOps en high availability/disaster recovery voor gecontaineriseerde workloads.

Geautomatiseerd beheer van beleidsregels voor fijnmazige grip op de regelmaat van snapshot- en migratiebewerkingen en het bepalen van de bestemming waarnaar de data op slimme wijze wordt overgezet.

“Het gebruik van Kubernetes vraagt om geïntegreerde softwaregedefinieerde oplossingen, zeker gezien de risico’s voor data die silo’s en fragmentatie met zich meebrengen”, zegt Avinash Lakshman, Chief Storage bij Commvault. “Cloud-native applicaties zijn van bedrijfskritisch belang voor ondernemingen, en Hedvig for Containers biedt een ideale combinatie van software-defined storage en bescherming van gecontaineriseerde applicaties. We plaveien de weg naar succesvolle IT- en DevOps-activiteiten voor onze zakelijke klanten. Het Hedvig Distributed Storage Platform stelt hen in staat om data te beheren en beschermen waar die zich maar bevindt. Dit maakt een einde aan silo’s en complexiteit.”

Commvault is silver member van de Cloud Native Computing Foundation.

Hedvig for Containers is per direct verkrijgbaar. Zie voor meer informatie: https://commvault.com/product-announcement.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!