StrongBox Data Solutions innoveert volop met LTFS

Floyd Christofferson, CEO StrongBox Data Solutions

23-07-2020 | door: Hans Steeman

StrongBox Data Solutions innoveert volop met LTFS

StrongBox Data Solutions, een Canadees/Amerikaans bedrijf, heeft StrongLink datasupport en managementoplossing geïntroduceerd met ondersteuning voor LTFS tijdens een recent, virtueel, bedrijfsbezoek waar we Floyd Christofferson (CEO, StrongBox Data Solutions) spraken. Met de nieuwe tweede generatie van het product StrongLink wordt LTFS (Linear Tape File System) aan het opslagconcept toegevoegd.

LTFS maakt het mogelijk ongestructureerde data op te slaan op tape, een koste efficiënte oplossing die ook vandaag de dag voor veel potentiele klanten essentieel is bij het kiezen voor een product. LTFS heeft daarmee nog tal van toepassingen en klanten. De StrongBox tape library gedraagt zich voor de eindgebruiker als een gewone NAS. Ten opzichte van traditionele tape bibliotheken is de technologie geheel vernieuwd. De kern van de oplossingen is overgenomen van Crossroads Systems, het omvat een heterogene storage oplossing en is geschikt voor de opslag van 300 Tbyte tot meerdere Pbytes op tape systemen van om het even welke leverancier. Daarmee kan LTFS een nieuwe loot naast bestaande opslag oplossingen worden. De lage gebruikskosten maken het een zeer interessante optie. Er wordt binnen het concept geen “eigen” protocol gebruikt, alles is standaard en benaderbaar via een open API. Het dashboard werkt in de browser en er zijn geen speciale cliënts of agents nodig. Dat speelt direct in op de wens van de klant om niet geconfronteerd te worden met een vendor lock-in.

Floyd Christofferson: ”Tape is nog altijd het goedkoopste medium voor dataopslag. Door StrongLink met LTFS-ondersteuning wordt de opslagomgeving naar tape uitgebreid en elimineert de software de complexiteit voor het automatiseren van deze archivering naast dus de cloud of andere opslagsystemen”.

De gebruikers kunnen vele geoptimaliseerde workflows voor het verwerken van bestanden opzetten en die koppelen aan een platformonafhankelijke opslag, om het even of het flash, disk, tape of cloud gebaseerd is. Hierbij is de ruimte voor alle opslagmogelijkheden geborgd: bestands-, object-, cloud- en tape-opslag. Het unieke deel van de oplossing is de metadata, die wordt centraal opgebouwd en tussen de nodes gedeeld. Om snelle toegang mogelijk te maken wordt alle data direct naar flash geschreven en daarna in de achtergrond verder verwerkt.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data