Apple wil honderd procent klimaatneutraal worden

23-07-2020 | door: Witold Kepinski

Apple wil honderd procent klimaatneutraal worden

Apple zet zich in om tegen 2030 100 procent klimaatneutraal te zijn voor zijn toeleveringsketen en producten. Het bedrijf meldt nu al CO2-neutraal te zijn voor bedrijfsemissies wereldwijd en is van plan om zijn volledige CO2-voetafdruk 20 jaar eerder dan de IPCC-doelstellingen op nul te brengen.

Apple heeft inmiddels plan onthuld om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn voor zijn hele bedrijf, productieketen en productlevenscyclus. Het bedrijf is vandaag al klimaatneutraal voor zijn wereldwijde bedrijfsactiviteiten, en dit nieuwe engagement betekent dat tegen 2030 heeft elk verkocht Apple-apparaat netto nul klimaatimpact aldus het bedrijf.

"Bedrijven hebben een uitgelezen kans om mee te bouwen aan een duurzamere toekomst, een die voortkomt uit onze gemeenschappelijke zorg voor de planeet die we delen", aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De innovaties die onze ecologische reis mogelijk maken, zijn niet alleen goed voor de planeet - ze hebben ons ook geholpen onze producten energiezuiniger te maken en nieuwe bronnen van schone energie online over de hele wereld te brengen. Klimaatactie kan de basis vormen voor een nieuw tijdperk van innovatief potentieel, banencreatie en duurzame economische groei. Met onze inzet voor koolstofneutraliteit hopen we een rimpel in de vijver te zijn die voor een veel grotere verandering zorgt. ”

Apple geeft op zijn website details over zijn benadering van koolstofneutraliteit met een routekaart voor andere bedrijven, aangezien industrieën hun impact op klimaatverandering willen verminderen. In het milieuvoortgangsrapport 2020, dat is uitgebracht, geeft Apple details over zijn plannen om de uitstoot tegen 2030 met 75 procent te verminderen en tegelijkertijd innovatieve oplossingen voor koolstofverwijdering te ontwikkelen voor de resterende 25 procent van zijn uitgebreide voetafdruk. Lees meer op de website van Apple.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware