VMware tweakt NSX Advanced Load Balancer

24-07-2020 | door: Witold Kepinski

VMware tweakt NSX Advanced Load Balancer

Met de nieuwste release van VMware NSX Advanced Load Balancer kunnen platformen worden verbeterd waarmee applicaties elastisch kunnen worden geschaald over elke infrastructuur in datacenters en clouds met vereenvoudigde bewerkingen, gecentraliseerde controle, realtime analyse en end-to-end automatisering, aldus de Amerikaanse leverancier.

NSX Advanced Load Balancer is een enterprise-grade load balancing- en applicatiebeveiligingsplatform gebouwd op cloud-native principes en volledig geleverd als software. Het platform biedt lokale en wereldwijde load balancing, webapplicatie-firewall (WAF), applicatie-analyse en Kubernetes-toegangsdiensten in elk datacenter of cloud. NSX Advanced Load Balancer is agnostisch voor de onderliggende omgeving en levert load balancing- en beveiligingssoftware in zowel VMware- als niet-VMware-omgevingen.

VMware levert nieuwe innovaties in NSX Advanced Load Balancer 20.1, waaronder:

Netwerkverbeteringen in de cloud om wereldwijde updates voor load balancing te vereenvoudigen, volledige integratie met Google Cloud Platform en VMware NSX-T-integratie.

Nieuwe architectuur voor geconsolideerde Kubernetes Ingress-services die zijn geoptimaliseerd voor multi-cluster, multi-site containerimplementaties

Geautomatiseerde PULSE-services voor proactief klantbeheer en beveiligingsservices, inclusief WAF-bedreigingsfeeds

Cloud

Als een belangrijke pijler van VMware's Virtual Cloud Network-oplossing, helpt NSX Advanced Load Balancer de public cloud-ervaring van geautomatiseerde implementatie met één klik, doordringende connectiviteit en zichtbaarheid en intrinsieke beveiliging naar het hele netwerk te brengen. Dit vereenvoudigt netwerken en beveiliging, bespaart klanten tijd en geld en versnelt de digitale transformatie. VMware's Virtual Cloud Network-oplossing is de enige complete Layer 2-7 virtuele netwerkstack die innovatieve softwaregebaseerde mogelijkheden biedt voor switching, routing, firewalling, load balancing en SD-WAN voor enterprise- en Telco / 5G-omgevingen.

VMware meldt aanhoudend momentum aan om klanten een modern software-alternatief te bieden voor oudere hardware-load balancers en nieuwe platformverbeteringen voor de NSX Advanced Load Balancer. De stand-alone load balancing-oplossing van VMware heeft meer dan 7.000 op hardware gebaseerde load balancers verplaatst en helpt cloudgerichte en beveiligingsbewuste klanten, waaronder zes van de top 10 Amerikaanse financiële bedrijven, om wendbaarheid, zakelijke veerkracht en verbeterde beveiligingsvereisten te ondersteunen.

“De snelheid van digitaal zakendoen en de behoeften van moderne applicaties overtreffen de mogelijkheden van oudere op apparaten gebaseerde load balancers. Ze zijn niet flexibel, complex in gebruik en beheer, en duur ”, zegt Tom Gillis, senior vice-president en general manager, Networking and Security Business Unit bij VMware. “NSX Advanced Load Balancer verandert dit alles voor klanten, en we winnen bij klanten, zoals blijkt uit de bijna 70 procent groei in het aantal VMware load balancing-klanten sinds de overname van Avi Networks vorig jaar. En aangezien de huidige wereldwijde pandemie digitale initiatieven in alle bedrijfstakken versnelt, levert NSX Advanced Load Balancer een moderne applicatie-leveringsarchitectuur om applicaties te automatiseren en te schalen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud