Microsoft CEO Satya Nadella vraagt partners Tech Intensity te omarmen

Microsoft CEO Satya Nadella en het Tech Intensity model

24-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft CEO Satya Nadella vraagt partners Tech Intensity te omarmen

Microsoft ceo Satya Nadella heeft tijdens het digitale Microsoft Inspire conferentie zijn partners gevraagd ‘Tech Intensity’ ofwel ‘technische intensiteit; te omarmen. Hiermee kunnen ze hun klanten beter ontzorgen tijdens hun digitale transformatie en hen helpen verder te groeien, dankzij een technische intensiteit propositie aldus Nadella.

Microsoft ontwikkelt rond zijn Tech Intensity visie inmiddels frameworks en scorecards in samenwerking met Harvard Business School voor bedrijven die actief zijn verschillende branches zoals de zorg, e-commerce, finance en productie industrie. Microsoft en de partners kunnen dan deze branches ontzorgen rond een nieuwe operationele architectuur met moderne data- en bedrijfsproces workflows. Microsoft ondersteunt dit met intelligente cloud en edge toepassingen met Azure public cloud infrastructuur aan de basis, in het midden het GitHub development platform en het Power Platform, en tot slot daarboven op spelen Microsoft 365 en Dynamics 365 applicaties een cruciale rol. Dit wordt allemaal ondersteund door Microsoft security-, compliance- en identiteitstools.

Azure

Nadella benoemde verder de kracht van diverse Azure public cloud services. Azure AI helpt klanten met machine learning om gegevens en modellen beter te begrijpen, te beschermen en te controleren. Azure Arc biedt een controlevlak tussen Azure en de workloads in elke datacenter of cloud. Azure Stack moderniseert een datacenter met gevalideerde hardware die Azure cloud services uitvoert. Azure Stack HCI bestaat uit hyperconverged infrastructuursoftware met een breed scala aan Azure services, om onder andere om clusters en VM's vanuit Azure portals te beheren. Azure Lighthouse voor managed services is uitgebreid, waaronder met multi-factor verificatie en ondersteuning voor identiteitsbeheer die voldoen aan compliance en risicobeheer eisen, aldus Microsoft.

Microsoft ziet verder veel kansen voor partners rond zijn Azure gebaseerde virtuele desktopoplossing, Windows Virtual Desktop (WVD). De toepassing helpt organisaties waarvan veel mensen die thuiswerken. Een WVD-omgeving is snel te implementeren en werkt met VMware en Citrix, dus ideaal voor hybride omgevingen en voor managed services.

Teams

Nadella belichte verder de kansen met de Teams unified communications toepassingen, nu nog meer mensen thuiswerken. De nieuwe Together Mode biedt dankzij AI een nieuwe ervaring in Teams waarbij deelnemers digitaal op een gedeelde achtergrond worden geplaatst. Dit leidt tot een betere communicatie ervaring. Teams wordt ook slimmer met intelligente apps dankzij het Power Platform. Microsoft Dataflex zorgt dat Power Apps met relationele databases samenwerken voor het ontwikkelen van intelligente apps.

Een andere slimme oplossing die partners in hun business helpt is Dynamics 365 Customer Voice, dat tot doel heeft de reacties van klanten te verbeteren door organisaties in staat te stellen feedback in realtime op te nemen in hun klantbeeld en klanttevredenheidsscores te verzamelen. De toepassing werkt op Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365.

Security is ook belangrijk en Microsoft heeft zijn aanbod uitgebreid. Zo helpt de nieuwe Endpoint Data Loss Prevention in Microsoft 365 en de Edge browser organisaties bij het identificeren en beschermen van gevoelige informatie over alle endpoint devices.

Managed Services

Microsoft ziet komende tijd veel kansen en maant de partners daar ook gebruik van te maken. Zo kunnen meer partners, zoals VARs, outsourcers en hosters, een bredere cloud- en managed services propositie bouwen waarbij ze een maandelijkse factuur naar klanten kunnen sturen. Het gaat hierbij onder andere om data applicatie en infrastructuur managed services met een stuk cloud governance. Microsoft zegt dat er veel mooie kansen liggen rond Azure en VMware voor datacenter migraties, Azure Arc en Windows Virtual Desktop. Het Azure Migration Program helpt MSPs en systeem integratoren in deze groeikans. Voor VARs liggen kansen met Teams, Power Apps en Dynamics 365 Business Central in combinatie met Azure. Voor alle partners geldt dat ze zich kunnen onderscheiden met Data en AI. Klanten hebben volgens Microsoft namelijk te maken met steeds meer workloads rond data-analyse, AI en virtuele Windows desktops.

Microsoft Insight is vrijdag 24 juli afgesloten met een digitale Nederlandse dag. Tijdens de webcast werden onder andere tal van diverse cases besproken zoals een Microsoft Teams case bij de Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU), een augmented reality (AR) oplossing voor ASML, een Teams case voor videobellen bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en een cloud project bij Hendrix Genetics, een van de grootste multi-species fokbedrijven ter wereld.

Bekijk de video presentatie van Satya Nadella op YouTube.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud