T-Mobile lanceert eind juli 5G-netwerk

Søren Abildgaard:, T-Mobile

25-07-2020 | door: Witold Kepinski

T-Mobile lanceert eind juli 5G-netwerk

T-Mobile Nederland lanceert dinsdag 28 juli haar 5G-netwerk. Direct na afloop van de Multibandveiling zijn de laatste voorbereidingen gestart om ervoor te zorgen dat klanten met een 5G-abonnement en een geschikt 5G-toestel toegang krijgen tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

T-Mobile directeur Søren Abildgaard: “Dit is het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe mogelijkheden van connectiviteit en mobiel internet. Van ongekende snelheden en een nog betere netwerkervaring tot digitale transformatie van het bedrijfsleven. Van onbeperkte connectiviteit en communicatie tussen mensen, systemen en apparaten. Onze klanten kunnen vanaf dinsdag eindelijk gaan starten met het verkennen van de eindeloze mogelijkheden van 5G."

Eerder bemachtigde T-Mobile in de Multibandveiling de gewenste frequenties voor de uitrol van haar 5G-netwerk.

Met de aanstaande lancering van het 5G-netwerk kan T-Mobile nog actiever bijdragen aan de innovatie en digitalisering van de maatschappij zo meldt de telecomaanbieder. Zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Van slimme 5G-toepassingen in de zorg tot sensoren die de parkeerproblematiek in drukke steden helpen op te lossen en de infrastructuur verbeteren. Het nieuwe 5G-netwerk, gebaseerd op het door T-Mobile zojuist verworven 700 MHz spectrum, is nog slimmer en dynamischer en zorgt voor een nog stabielere netwerkverbinding. Dit is onder andere belangrijk voor kritische communicatiediensten, die essentieel zijn voor bijvoorbeeld hulpdiensten.

Toegang tot 5G
Vanaf dinsdag krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited, kunnen dan 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen.

Terug naar nieuws overzicht