Software AG ziet omzet en brutowinst licht dalen in tweede kwartaal

Sanjay Brahmawar, CEO Software AG

27-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Software AG ziet omzet en brutowinst licht dalen in tweede kwartaal

Software AG boekte in het tweede kwartaal een omzet van 204,6 miljoen euro, iets minder dan de 210 miljoen euro van een jaar geleden. Toch was de omzet 0,9 procent boven de door het bedrijf opgestelde consensus van analisten die 202,8 miljoen euro omzet hadden verwacht. De operationele EBITA (niet-IFRS) daalde van 56,1 naar 41,4 miljoen euro.

De totale productomzet van Software AG in het tweede kwartaal (licenties + onderhoud + SaaS) daalde licht naar 158,9 miljoen euro.

Digital Business Platform (DBP, excl. Cloud & IoT) boekingen stegen met 31 procent op jaarbasis. DBP Cloud- en IoT-boekingen stegen met 39 procent op jaarbasis

“Tijdens het tweede kwartaal hebben we ondanks de uitdagingen van COVID-19 sterke prestaties geleverd. Onze digitale kernactiviteiten groeien sterk, de verkoop van abonnementen groeit, we hebben een solide pijplijn, een robuust platform en mensen van hoge kwaliteit die dit kwartaal sterk hebben gepresteerd. Hoewel we het traject van COVID-19 de komende maanden niet kunnen voorspellen, ben ik van mening dat we ons in een sterke positie bevinden om door de huidige onzekerheid te navigeren en onze klanten te blijven ondersteunen in hun digitale transformatietrajecten die de afgelopen maanden nieuwe relevantie hebben gekregen” aldus Sanjay Brahmawar (foto), CEO van Software AG.

Terug naar nieuws overzicht
Software