Volkswagen brengt met AWS en Siemens partners naar Industrial Cloud
25-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Volkswagen brengt met AWS en Siemens partners naar Industrial Cloud

Volkswagen stelt samen met Amazon Web Services (AWS) en integratiepartner Siemens de Industrial Cloud open voor andere productie- en technologiebedrijven. Nieuwe partnerbedrijven zullen verbinding kunnen maken met Volkswagen-fabrieken en hun eigen softwaretoepassingen kunnen bijdragen om productieprocessen te optimaliseren voor de Industrial Cloud. Op deze manier ontstaat een snel groeiend aanbod van industriële softwaretoepassingen voor de fabrieken van Volkswagen.

Elke locatie zal rechtstreeks vanuit de Industrial Cloud applicaties voor haar machines, gereedschappen en apparatuur kunnen verkrijgen om de productie te optimaliseren (app store-benadering). De Volkswagen-groep verwacht aanzienlijke efficiëntie- en productiviteitswinsten in haar fabrieken. De partnerbedrijven kunnen hun toepassingen opschalen en verder ontwikkelen in een van 's werelds grootste autoproductienetwerken. Dit stelt hen ook in staat hun eigen processen en producten te optimaliseren. Als eerste stap zullen elf internationale bedrijven, ABB, ASCon Systems, BearingPoint, Celonis, Dürr, GROB-WERKE, MHP, NavVis, SYNAOS, Teradata en WAGO, toetreden tot de Industrial Cloud.

“Met de Industrial Cloud creëren we een platform waarop partners hun oplossingen kunnen bijdragen. Dit zal de Volkswagen-groep helpen bij het bereiken van wereldwijde efficiëntie in haar fabrieken. Tegelijkertijd. we creëren het pad voor partners om hun applicaties te schalen en hun eigen activiteiten te optimaliseren. Zo profiteert iedereen”, zegt Nihar Patel, Executive Vice President New Business Development bij Volkswagen AG.

In de toekomst zal de Industrial Cloud alle fabrieken van Volkswagen over de hele wereld en de wereldwijde toeleveringsketen omvatten en de gegevensuitwisseling tussen systemen en fabrieken vergemakkelijken. Het systeem is gebaseerd op AWS-technologieën op het gebied van Internet of Things (IoT), machine learning, data-analyse en computerservices, die specifiek zijn uitgebreid om te voldoen aan de eisen van Volkswagen en de auto-industrie.

"Het nieuws van vandaag zet onze initiële missie van het Industrial Cloud-project voort om Volkswagen samen met Siemens en hun partners te helpen hun middelen te concentreren op het optimaliseren van de productie, het creëren van nieuwe zakelijke kansen voor slimme producten en het verbeteren van de operationele efficiëntie in de hele waardeketen", zegt AWS Dirk Didascalou, vice-president van AWS IoT, Amazon Web Services, Inc. "We kijken ernaar uit om de samenwerking op de markt tot bloei te zien komen als deelnemers profiteren van de AWS native open architectuur van de Industrial Cloud."

Groeiend aantal softwaretoepassingen op de Industrial Cloud

De Volkswagen Groep zal het aanbod van softwareapplicaties uitbreiden dankzij de steun van partnerbedrijven. Als eerste stap stellen elf pionierspartners hun softwareapplicaties al beschikbaar via de Industrial Cloud.

Deze omvatten bijvoorbeeld een algoritme met kunstmatige intelligentie om de vereisten voor zelfrijdende transportsystemen voor fabriekslogistiek te berekenen en deze systemen op een ideale manier te verdelen. Er is ook software beschikbaar voor het optimaliseren van de efficiëntie van de installatie (Overall Equipment Effectiveness, OEE), en een applicatie voor het genereren van een digitale twin in de cloud om de inzet van capaciteit te simuleren enonderhoudsintervallen van machines zonder in te grijpen in het fysieke productieproces. De gesprekken met andere bedrijven zijn al gaande.

Voordelen

Volkswagen is van mening dat de evolutie van zijn Industrial Cloud tot een partnernetwerk voordelen zal opleveren voor alle deelnemende bedrijven. Volkswagen-fabrieken kunnen een groeiend aantal softwaretoepassingen gebruiken. Dit zal de ontwikkeling van de Industrial Cloud als geheel stimuleren. Bovendien kunnen partnerbedrijven ook gespecialiseerde toepassingen leveren die relevant zijn voor bepaalde Volkswagen-fabrieken. Op deze manier kan de Volkswagen-groep rekening houden met de diverse structuur van haar fabrieken en tegelijkertijd de noodzaak van inefficiënte interne ontwikkeling van gespecialiseerde toepassingen vermijden. De partnerbedrijven zullen specialistische kennis opdoen voor de ontwikkeling van hun software en uiteindelijk ook voor het optimaliseren van hun eigen bedrijfsprocessen en producten.

Van partnernetwerk tot marktplaats voor het uitwisselen van applicaties

Volkswagen en AWS zien de ontwikkeling van de Industrial Cloud als een open partnernetwerk als een belangrijke stap en willen de App Store-aanpak verder intensiveren. Op lange termijn willen de partners een marktplaats creëren voor industriële toepassingen. Alle deelnemers zouden dan hun applicaties met elkaar kunnen uitwisselen, applicaties kunnen verwerven en deze kunnen gebruiken, ongeacht eventuele links naar Volkswagen. De ontwikkeling van de technologische basis voor deze marktplaats is al aan de gang.

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud