Data integratie developer specialist Fivetran haalt honderd miljoen dollar op

27-07-2020 | door: Witold Kepinski

Data integratie developer specialist Fivetran haalt honderd miljoen dollar op

Data integratie developer specialist Fivetran kondigt een nieuwe Series C-financiering van 100 miljoen dollar aan, mede geleid door General Catalyst en Andreessen Horowitz, met deelname van bestaande investeerders Matrix Partners en CEAS Investments. Met een waardering van Fivetran op meer dan 1 miljard dollar,  wil het bedrijf een grote speler worden rond geautomatiseerde gegevensintegratie van de volgende generatie in de cloud.

Ondanks de recente economische onzekerheid is Fivetran snel blijven groeien nu klanten de mogelijkheid zien om hun totale eigendomskosten te verlagen door ons product te gebruiken in plaats van sterk aangepaste, eigen ETL-pijpleidingen (extract, transform and load) die constant onderhoud vereisen.

Fivetran biedt een datapijplijn met de juiste architectuur voor grote ondernemingen die naar de cloud verhuizen. Het product is vanaf de basis ontworpen om automatisch complexe gegevensbronnen te normaliseren, te herstellen van storingen zonder menselijke tussenkomst, en gebruik te maken van de revolutionaire mogelijkheden van analytische databases zoals Snowflake, Redshift, BigQuery en Databricks. De kernarchitectuur is het resultaat van vijf jaar hard werken en ervaring met echte bedrijfsgegevensbronnen zo meldt het bedrijf.

Fivetran werkt met Google Cloud in een alliantie en heeft klanten zoals Conagra Brands, DocuSign en Urban Outfitters.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud