Nieuwe Helix pc reeks van OnLogic brengen GPU naar de edge

28-07-2020 | door: Witold Kepinski

Nieuwe Helix pc reeks van OnLogic brengen GPU naar de edge

OnLogic, fabrikant van industriële- en IoT-computerhardware, kondigt de beschikbaarheid aan van hun nieuwe Helix-serie industriële computers, aangestuurd door Intel's 10e en nieuwste generatie processors. De Helix-serie is ontworpen voor gebruik in edge-, Industriële IoT-, Smart City-, Smart Manufacturing-, AI- en automatiseringstoepassingen en bestaat uit zowel een fanless small form factor systeem (de HX500) als een uniek "hybride fanless" systeem (de HX600). Deze laatste kan worden geconfigureerd met discrete grafische kaarten, extra opslag, I/O of uitbreidingskaarten.

"Edge computing is de ideale middenweg tussen de kracht van de cloud en de efficiëntie en toegankelijkheid van het verzamelen en verwerken van data op locatie", zegt JP Ishaq, hoofd Product Management bij OnLogic. "De Helix-serie combineert de jarenlange ervaring van ons team in industrieel computergebruik met de nieuwste CPU-technologie van Intel. Hierdoor ontstaat een combinatie van systemen die de kracht, connectiviteit en configureerbaarheid hebben om het ultieme 'single-platform for everything’ te zijn in de fabrieken, producten of projecten van onze klanten."

Waar veel fanless systemen beperkt zijn tot mobiele CPU's met een lager wattage, kan Helix dankzij het unieke passief gekoelde chassis-ontwerp geconfigureerd worden met onder andere een Intel Core i9-processor. Andere kenmerken die beide systemen in de Helix-serie gemeen hebben, zijn onder meer het ruime bedrijfstemperatuurbereik, ondersteuning voor 3 onafhankelijke beeldschermen, Intel vPro met AMT, Intel Virtualization Technology for Directed I/O (Intel VT-d) en Intel Rapid Storage Technology (Intel RST) om RAID in te schakelen en bescherming te bieden tegen dataverlies.

Beide systemen kunnen worden geconfigureerd met diverse versies van Windows of Ubuntu Linux. Daarnaast is OnLogic van plan in de toekomst software imagingopties toe te voegen voor veel van hun softwarepartners, waaronder Ignition van Inductive Automation, ThinManager, EdgeIQ, IGEL en AWS Greengrass.

Helix 500: Compacte prestaties

Met een hoogte van slechts 5 cm biedt Helix de hoogste prestaties en connectiviteit voor de meest geavanceerde edge-computertoepassingen van dit moment. Het systeem beschikt over een optionele programmeerbare DIO voor aanpasbare controle en een brede ingangsspanning van 12-24V met overspanningsbeveiliging. Met zijn kleine formaat, hoge prestaties en veelzijdige connectiviteit is het systeem ideaal voor industriële controle-toepassingen, productie-automatisering of elk type edge-computerproject dat betrouwbare prestaties vereist in uitdagende of omgevingen met beperkte beschikbare ruimte voor het inbouwen van een pc.

Helix 600: uitbreidbare mogelijkheden

Dankzij het extra koeloppervlak biedt de Helix 600 alle functies van de Helix 500 en meer, waaronder een reeks I/O-configuraties, extra opslagcapaciteit en dedicated grafische kaarten (dGPU). De uitgebreide opties van de Helix 600 maken hem ideaal voor machine vision, AI, geavanceerde industriële- of productiecontrole en elke andere geavanceerde computertoepassing die gespecialiseerde connectiviteit, beeld- of videoverwerking vereist. OnLogic is van plan om in de nabije toekomst extra uitbreidingsopties aan de Helix 600 toe te voegen, waaronder meer GPU-opties en storage bays met hot swap.

Live Launch Event

OnLogic organiseert een live online evenement om de belangrijkste functies van de Helix-serie en Intel's Comet Lake processor generatie te demonstreren op 4 augustus 2020 om 17:30. Bezoek www.onlogic.com/helix-live om jezelf aan te melden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware