Atos neemt EcoAct over
27-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos neemt EcoAct over

Atos, IT-dienstverlener op het gebied van digitale transformatie, kondigt een overeenkomst aan voor de overname van EcoAct , een internationaal erkend adviesbureau op het gebied van koolstofreductie. Deze overname ondersteunt de ambitie van Atos om koolstofarm te worden door haar portfolio van digitale oplossingen, diensten en strategieën voor koolstofreductie te verrijken om haar klanten in elke fase van hun reis naar koolstofneutraliteit verder te ondersteunen.

EcoAct is een speler in het ontwikkelen van innovatieve strategieën voor koolstofreductie en levert aan meer dan 400 klanten via vier internationale kantoren. Het uitgebreide "A tot Zero" -aanbod op basis van de benadering met vijf modules ondersteunt organisaties in elke fase van hun reis naar koolstofarme activiteiten en commerciële veerkracht op lange termijn. Het unieke portfolio, gecombineerd met het digitale aanbod van Atos, geeft Atos een leidende positie in de groeiende markt voor koolstofarm maken.

Meer dan 150 EcoAct-experts zullen zich aansluiten bij het brede netwerk van wereldwijde Atos-specialisten en profiteren van Atos 'go-to-market en digitale decarbonisatie-aanbod, terwijl ze de positie van Atos versterken in een groeiende markt voor Net Zero operations consulting en haar vermogen versterken om te dienen als een uitgebreide "one-stop-shop" voor dergelijke oplossingen wereldwijd.

EcoAct, met hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk, werd opgericht in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 150 werknemers en klimaatdeskundigen wereldwijd. Onder leiding van Thierry Fornas, President en Gerald Maradan, CEO, die aan boord gaat als toekomstige leiders van de koolstofarme onderneming van Atos, combineert de onderneming een gedegen strategie en commerciële intelligentie. Deze combinatie drijft organisaties op hun reizen naar Net Zero en helpt ambitieuze bedrijfsleiders de klimaatuitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd aan te pakken om waardevolle transformationele veranderingen te bewerkstelligen.

Met hun gecombineerde expertise zijn EcoAct en Atos van plan hun technologie en bedrijfskennis samen te brengen om een wereldwijd Decarbonization Excellence Center te bouwen met de uitgebreide leveringsmogelijkheden die organisaties helpen slagen in hun klimaatambities. De afronding van de transactie zal naar verwachting plaatsvinden in H2 en is onder voorbehoud van de definitieve goedkeuring van de bestuursorganen van Atos en EcoAct.

Digital SecurityAtos kondigt verder aan dat het exclusieve onderhandelingen is aangegaan met aandeelhouders van digital.security met het oog op de overname van het bedrijf. digital.security, een dochteronderneming van de Econocom- groep, is een onafhankelijke speler in cyberbeveiliging in Frankrijk en BeLux.

Halfjaarcijfers

Atos maakte tot slot zijn halfjaarcijfers over 2020 bekend. De omzet bedroeg 5,62 miljard euro , een kleine daling van 2,8 procent. In het kader van de Covid-19-crisis daalden de groepsomzet slechts licht dankzij de solide positionering in de meeste sectoren. Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht