Amerikaanse veiligheidsdiensten adviseren operationele technologie te versterken
27-07-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Amerikaanse veiligheidsdiensten adviseren operationele technologie te versterken

Bedrijven, overheden en telecomaanbieders in de VS met een kritieke infrastructuur worden gewaarschuwd hun netwerken te beveiligen tegen gevaarlijke cyberdreigingen voor hun operationele technologie (OT). Dit melden National Security Agency (NSA) en Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

Vanwege de toename van vijandige capaciteiten en activiteiten vormt de civiele infrastructuur een aantrekkelijk doelwit voor buitenlandse mogendheden die proberen de belangen van de VS te schaden of wraak te nemen voor vermeende Amerikaanse agressie zo melden de NSA en CISA.

OT-middelen zijn volgens NSA en CISA van cruciaal belang, ook voor overheidsinstellingen zoals Department of Defense (DoD), National Security Systems (NSS), Defense Industrial Base (DIB) en andere kritieke infrastructuur.

In deze tijd van verhoogde spanningen is het van cruciaal belang dat vermogensbezitters en beheerders van kritieke infrastructuur onmiddellijke stappen nemen om de veerkracht en veiligheid van Amerikaanse systemen te waarborgen, mocht zich op korte termijn een crisis voordoen. 

De NSA en CISA geven op een speciale website de nodige aanbevelingen.

Terug naar nieuws overzicht
Security