Quantexa krijgt investering van ABN AMRO Ventures

27-07-2020 | door: Witold Kepinski

Quantexa krijgt investering van ABN AMRO Ventures

Quantexa, een bedrijf voor contextuele beslissingssoftware, heeft aangekondigd dat het 64,7 miljoen dollar aan Series C-financiering heeft opgehaald. De ronde werd geleid door Evolution Equity Partners, met grote deelname van bestaande investeerders Dawn Capital, AlbionVC en HSBC om extra groei te stimuleren.

Nieuwe investeerders British Patient Capital en ABN AMRO Ventures sloten zich in deze ronde ook aan bij vorige investeerder Accenture Ventures. Richard Seewald, Founding and Managing Partner bij Evolution Equity Partners, zal deel uitmaken van de raad van bestuur van Quantexa als onderdeel van de deal.

Al met duizenden gebruikers in meer dan 70 landen, is Quantexa van plan verder uit te breiden naar Noord-Amerika, Azië-Pacific en Europese gebieden. Het bedrijf zal zijn toonaangevende toonaangevende Contextual Decision Intelligence (CDI) -technologie inzetten in andere sectoren zoals de publieke sector, terwijl het meer platformtoepassingen ontwikkelt voor financiële diensten en bredere sectoroverschrijdende mogelijkheden. Quantexa zal ook haar wereldwijde partnerecosysteem snel blijven uitbreiden. Deze nieuwe financieringsronde volgt op een serie B-ronde van 22,7 miljoen dollar die in augustus 2018 werd veiliggesteld, waardoor het totale tot nu toe ingezamelde bedrag op 90 miljoen dollar komt.

Vishal Marria, CEO van Quantexa: “We zijn verheugd dat Evolution Equity Partners en British Patient Capital ons team komen versterken, naast de strategische investering van ABN AMRO Ventures. Samen met het voortdurende vertrouwen en de inzet van onze bestaande investeerders, zullen we de volgende fase van Quantexa's groei aansturen. We zien een enorme vraag naar ons platform om meerdere applicaties te ondersteunen in onze kernmarkten voor financiële diensten en binnen nieuwe industriële sectoren. Deze investering zal onze roadmap voor productinnovatie versnellen en ons in staat stellen verder te investeren in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific, en uit te breiden naar nieuwe locaties. ”

Terug naar nieuws overzicht