Flex IT biedt circulaire toepassingen voor het nieuwe werken

Leon Timmermans, chief executive van Flex IT:

28-07-2020 | door: Redactie

Flex IT biedt circulaire toepassingen voor het nieuwe werken

Ondernemers worstelen met hoe om te gaan met medewerkers die op dit moment vooral thuiswerken, maar straks ook vanuit kantoor werkzaam zijn aldus Flex IT. Om ervoor te zorgen dat klanten in deze situatie nog steeds goed bediend worden, moeten organisaties investeren in de juiste hardware. Hiervoor kunnen ze echter niet zomaar hun financiële reserves inzetten. Flex IT introduceert daarom met Flex IT Home & Office een oplossing.

Flex IT Home & Office biedt een bundel bestaande uit een refurbished laptop en een desktop, scherm, toetsenbord, muis en camera. De kosten van het gehele pakket liggen 50 procent lager dan bij de aanschaf van een gloednieuwe laptop, terwijl de prestaties identiek zijn. Hiermee krijgen medewerkers de benodigde hardware om zowel op kantoor als thuis hun werkplek te voorzien van de juiste IT-middelen.

Flex IT Home & Office-bundel
De belangrijkste aspecten van de Flex IT Home & Office-bundel zijn:
Voor de helft van de prijs van gloednieuwe apparatuur krijgen alle medewerkers een laptop en desktop.
De oplossing is ontwikkeld om eindgebruikers te helpen met hun cashflow tijdens deze uitdagende periode. Hen wordt daarom ook de mogelijkheid geboden om de set eerst te huren.
De bundels zijn uitsluitend beschikbaar via het partnerkanaal van Flex IT.
De 'return-to-office'-campagne van Flex IT verhoogt de aandacht voor de circulaire economie, vooral in het licht van een crisis als COVID-19.

Garantie
De bundels zijn beschikbaar via het uitgebreide netwerk van resellers van Flex IT. De garantie op de hardware is afhankelijk van de producten. Gebruikers krijgen standaard drie jaar garantie op hoogwaardige producten.

Doelgroep van de return to office-regeling
Leon Timmermans (foto), chief executive van Flex IT: "Sinds eind april is de situatie in verschillende landen een beetje genormaliseerd: de meeste mensen die nu vanuit huis werken, hebben al een laptop of desktop tot hun beschikking. Dit gat is in heel Europa opgevuld. Maar er zijn nog steeds veel bedrijven die getroffen worden door de lockdown en die een deel van hun personeel verlof hebben gegeven. Dat betekent dat er nog veel mensen in dienst zijn die nog steeds niet beschikken over de IT-hardware die noodzakelijk is om hun werk uit te voeren.

“Het lijkt vooralsnog onmogelijk dat we terug kunnen naar de situatie als voorheen; we kunnen gewoonweg niet langer dezelfde hoeveelheid mensen plaats geven in een kantoorgebouw. Precies daarom heeft Flex IT de Home & Office-regeling geïntroduceerd, waarmee het bedrijf een concrete oplossing biedt.”

Streven naar een circulaire economie
Timmermans benadrukt dat de oplossing ook een andere doelstelling heeft, namelijk een mentaliteitsverandering bij bedrijven. “Tijdens de lockdown waren bedrijven niet bezig met het aanschaffen van gloednieuwe apparatuur. Ze waren simpelweg op zoek naar oplossingen die werken. Inmiddels is gebleken dat refurbished sets niet aan productiviteit en kwaliteit inboeten. Daardoor beginnen steeds meer organisaties te beseffen dat de circulaire economie een meer dan goede oplossing is.”

Huurconcept
Ondernemingen hebben de mogelijkheid om de apparatuur te huren in plaats van het te kopen. Bedrijven willen in deze tijd immers minder geld uitgeven en zoveel mogelijk reserves houden. Met het Flex IT Rent-programma hebben gebruikers niet alleen de mogelijkheid om 50 procent minder te besteden aan het dubbele aan apparatuur. Ze kunnen ook gebruikmaken van het verhuurprogramma als ze geen CAPEX-uitgaven willen doen.

Zij kunnen de refurbished apparatuur 3 tot 24 maanden huren en deze aanschaffen op het moment dat hun cashflow verbetert. Het partnerkanaal voorziet hiermee in echte dienstverlening op maat.

Inruilregeling
Bedrijven hebben daarnaast de mogelijkheid hun oude apparatuur in te ruilen bij Flex IT. Dit is onderdeel van de service die partners kunnen leveren. Timmermans: “Omdat we inruilprogramma's uitvoeren, hoeven onze wederverkopers dat risico niet zelf te nemen. Vervolgens zorgen we ervoor dat deze apparatuur wordt hergebruikt.” Timmermans benadrukt ten slotte nog dat partners in de circulaire manier meer marge kunnen krijgen. “De marge op een nieuwe hardwareset is zeer beperkt. Deze is vaak maar 2 procent. De marges van circulaire kits liggen daarentegen aanzienlijk hoger."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware