Redactie - 28 juli 2020

DigiCert stimuleert overgang naar 5G-netwerken met nieuwe functies van IoT Device Manager

DigiCert stimuleert overgang naar 5G-netwerken met nieuwe functies van IoT Device Manager image

DigiCert, leverancier van TLS/SSL, IoT en andere PKI-oplossingen, heeft een uitgebreide reeks nieuwe functies en mogelijkheden van DigiCert IoT Device Manager aangekondigd. Daarmee kunnen telecomproviders 5G-netwerkservices implementeren in cloudomgevingen met behoud van optimale beveiliging, compliance en prestaties. IoT Device Manager wordt gehost op het DigiCert ONE-platform en biedt krachtige authenticatie in dynamische cloudomgevingen, schaalbaarheid en operationele integriteit.

De uitdagingen met betrekking tot het overstappen op 5G met datacenters in de cloud zijn voor de meeste telecombedrijven vergelijkbaar. Ze stappen over vanuit een voornamelijk fysieke omgeving met primitieve authenticatiemethoden, minimaal gebruik van encryptie en vooraf gedeelde sleutels. Dergelijke traditionele infrastructuren zijn duur om op te schalen, inefficiënt en inflexibel, waardoor het in de markt zetten van nieuwe services traag verloopt. Daarom stappen ze steeds vaker over op meer dynamische businessmodellen die zijn gebaseerd op het idee van DevOps. Deze 5G- en cloudomgevingen zijn in hoge mate gevirtualiseerd en dynamisch schaalbaar en bieden daarmee een ongeëvenaarde flexibiliteit en moeiteloze schaalbaarheid.

Ter ondersteuning van deze transformatie en om producten sneller in de markt te kunnen zetten, hebben telecombedrijven behoefte aan een platform dat helemaal is gericht op deze cloudgerichte, dynamische en moderne businessmodellen. Zo'n platform moet krachtige authenticatie bieden, zowel op kantoor als in de cloud en daarnaast geschikt zijn voor gebruik in zeer grote netwerken. Bovendien moet het de operationele integriteit bieden waarmee de organisaties kunnen voldoen aan nalevingsvereisten en wettelijke voorschriften.

IoT Device Manager werkt op het DigiCert ONE-platform en is vanaf de basis ontwikkeld met het oog op dit soort nieuwe businessmodellen. IoT Device Manager biedt:

Krachtige IoT-beveiliging op basis van vertrouwen via PKI voor authenticatie, encryptie en gegevensintegriteit. Met deze eenvoudige tool voor identiteitsbeheer kunnen organisaties vele apparaten op elk moment in de levenscyclus een identiteit toewijzen en die beheren. Daarbij beschikken ze over een compleet beeld van alle certificaten die zijn uitgegeven naar die apparaten.

Schaalbaarheid voor 5G- en cloudomgevingen met ondersteuning voor uiteenlopende protocollen voor certificaatbeheer, zoals RESTful API, EST, CMPv2 en EST.

Ondersteuning voor brede operationele integriteit om te voldoen aan nalevingsvereisten en wettelijke voorschriften. Door het gebruik van metagegevens maakt IoT Device Manager de vlotte integratie mogelijk van tools waartussen voorheen geen informatie kon worden uitgewisseld. Het samenvoegen van gegevens uit allerlei verschillende bronnen biedt organisaties meer inzicht voor het optimaliseren van hun apparaatbeheer.

'IoT Device Manager biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die telecombedrijven, producenten en andere organisaties nodig hebben voor de overstap naar dynamische modellen en een migratie naar 5G en de cloud', stelt Brian Trzupek, Senior Vice President of Product van DigiCert. 'DigiCert ONE biedt de functionaliteit, compatibiliteit en prestaties waarmee onze klanten hun digitale transformatie kunnen versnellen en kunnen profiteren van aantrekkelijke nieuwe businessmodellen.'

Doordat IoT Device Manager cloud-onafhankelijk wordt geïmplementeerd en is gebaseerd op containers, kunnen organisaties de identiteit van apparaten toewijzen en inbouwen op ieder moment in de levenscyclus; in de fabriek of binnen een grote verscheidenheid aan implementaties. Het vereenvoudigt het beheer van de identiteit, authenticatie, encryptie en integriteit van apparaten. Daarbij worden de gegevens van het apparaat gecombineerd met cryptografische gegevens en informatie afkomstig uit het productieproces. Dankzij het gebruik van standaarden werkt IoT Device Manager uitstekend samen met andere productie- en provisioningsystemen.

IoT Device Manager is gebouwd op DigiCert ONE, een PKI-beheerplatform dat is ontwikkeld en uitgebracht in 2020 als de PKI-infrastructuurservice voor moderne cloudbedrijven. DigiCert ONE omvat meerdere beheeroplossing en is geschikt voor alle vormen van PKI. Het platform is flexibel genoeg voor implementatie on-premises, binnen de landsgrenzen (‘in country’) of in de cloud, waarmee wordt voldaan aan de strengste eisen op het gebied van maatwerkintegratie en fysieke scheiding. Het kan razendsnel zeer hoge volumes aan certificaten implementeren via de krachtige en zeer schaalbare infrastructuur. DigiCert ONE biedt compleet gecentraliseerd beheer van gebruikers en certificaten en vertegenwoordigt een moderne benadering van PKI.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!