Redactie - 29 juli 2020

Strategisch private LTE-partnerschap tussen MCS en Hertek

Strategisch private LTE-partnerschap tussen MCS en Hertek image

Hertek Care en MCS gaan hun bestaande partnerschap verder intensiveren door strategisch samen te werken om succesvol private LTE (4G)-netwerken op te leveren die naadloos integreren met de primaire zorgprocessen.

Al jaren zijn Hertek Care - dat adviseert, implementeert en begeleidt bij alles wat met technologie en domotica in de zorg te maken heeft - en MCS – leverancier van Managed loT-oplossingen en veilige private netwerken - volwaardige partners in de zorgsector. De basis voor de verder uitgediepte samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die volgens beide partijen van grote invloed (gaan) zijn op de manier van werken van organisaties. Met dit partnerschap bieden Hertek en MCS een gezamenlijke oplossing voor zorgorganisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

Eén oplossing
In de zorgsector lopen kritische primaire processen vaak over een draadloos netwerk. De smartphones van zorgmedewerkers, voorzien van alarm, sensor en ECD-apps, zijn daarvan een voorbeeld. Het is daarom vanzelfsprekend dat dit netwerk uitermate betrouwbaar, veilig en onafhankelijk moet zijn. Een private LTE-netwerk voorziet in deze behoeften en biedt daarnaast een ruime bandbreedte, een groot draadloos bereik en schaalbaarheid. Met een private-LTE netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van zorgorganisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Volledig afgeschermd privénetwerk
Een private LTE (4G)-oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privénetwerk op in een gebouw. Dat garandeert de bedrijfscontinuïteit, zo stellen Hertek en MCS. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Organisaties zijn altijd bereikbaar, óók als het publieke 4G netwerk niet meer functioneert. Een private LTE netwerk is dus veilig en betrouwbaar en verstuurt spraak en data met 4G-snelheid over het netwerk. Daarnaast is het netwerk volledig in te richten naar de wensen van de gebruiker en toekomstbestendig omdat het voorbereid is op de 5G-verbinding.

MCS is een partner van BTG. Petra Claessen, CEO van BTG/TGG is enthousiast. “We juichen dit soort samenwerkingen erg toe. Het is een mooie en relevante ontwikkeling voor de markt in het algemeen, en voor de zorgsector in het bijzonder.”

Van links naar rechts: Bart van Neer - Business Unit Manager Hertek Care, Sjoerd Custers - Product Development Manager Hertek, Bas Piek - Commercieel directeur MCS en Ashwin van der Waal - Product Specialist Industrial IoT MCS

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!