Veeam leidt in Gartner Magic Quadrant Data Center Backup and Recover Solutions

29-07-2020 | door: Witold Kepinski

Veeam leidt in Gartner Magic Quadrant Data Center Backup and Recover Solutions

Veeam is nu de leider in het Gartner Magic Quadrant voor Data Center Backup and Recover Solutions. Andere spelers in het Leaders onderdeel zijn Commvault, Dell Technologies, Veritas, IBM, Rubrik en Cohesity. Visionaries zijn Actifio en Acronis. Niche spelers zijn Arcserve en Unitrends (Kaseya).

De stap naar de public cloud, de toegenomen bezorgdheid over ransomware en de complexiteit van back-up- en gegevensbeheer dwingt IT-leiders om hun back-upinfrastructuur te herontwerpen en alternatieve oplossingen te verkennen zo meldt Gartner. Dit Magic Quandrant onderzoek biedt analyses van leveranciers van back-up en herstel aldus Gartner.

Back-up- en hersteloplossingen voor datacenters zijn volgens Gartner ontworpen om een point-in-time-kopie (back-up) van een bedrijfsworkload vast te leggen en de gegevens weg te schrijven naar een secundair opslagapparaat om deze gegevens in de toekomst te herstellen.

Lees het hele rapport op de site van Gartner.

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die wordt weergegeven in zijn onderzoekspublicaties en adviseert technologiegebruikers niet om alleen verkopers met de hoogste beoordelingen te selecteren.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht