Interxion: A Digital Realty Company aan kop in EMEA datacenter ranglijst Cloudscene

31-07-2020 | door: Redactie

Interxion: A Digital Realty Company aan kop in EMEA datacenter ranglijst Cloudscene

Interxion: A Digital Realty Company is volgens het marktinformatieplatform Cloudscene de meest toonaangevende datacenter-leverancier van de EMEA-regio. Daarna volgen Equinix, Centurylink, Colt en Orange Business Services. In Noord-Amerika is Equinix de nummer 1 en Digital Realty de nieuwe nummer 2 op de ranglijst.

Het Cloudscene H1, 2020 Data Centre Ecosystem Leaderboard rangschikt datacenter-exploitanten per regio. De leveranciers worden beoordeeld op basis van datacenterdichtheid (het totaal aantal faciliteiten in de regio), en connectiviteitsaanbod (aanwezigheid van serviceproviders, het aantal directe verbindingen met cloud-leveranciers, (zogenaamde cloud onramps) en het aantal netwerkknooppunten. Van de ruim 7000 partijen die zijn opgenomen in het Cloudscene-platform voert Interxion de lijst aan voor de EMEA-regio.

Combinatie
Eerder dit jaar werd Interxion onderdeel van Digital Realty. Daarmee werden de datacenter-voetafdruk en het aanbod van carriers en cloud-netwerk knooppunten in de Europese regio gecombineerd. Als Digital Realty Company is Interxion daardoor in staat geweest te blijven voldoen aan de groeiende vraag in de regio, en worden klanten in staat gesteld wereldwijd nieuwe mogelijkheden te benutten. Het leveren van digitale diensten in verschillende regio's, aan verschillende klanten en aan steeds meer eindpunten wordt echter een steeds grotere uitdaging op het gebied van connectiviteit. Naar verwachting spenderen organisaties tussen 2019 en 2022 ruim 5.900 miljard dollar aan de digitale transformatie. In 2022 verwachten IT-leiders tot 20 locaties meer te bedienen dan ze nu doen. Daarnaast voorspelt IDC dat er in 2025 meer dan 41,6 miljard aangesloten apparaten in gebruik zullen zijn.

Groei
Interxion ervaart dan ook een toenemende vraag naar datacenterdiensten en blijft groeien om organisaties te helpen met hun connectiviteitsuitdagingen en om hun digitale transformatiestrategieën te ondersteunen. Zo is er recentelijk onder andere land aangekocht in Frankfurt en Parijs en is de sterk geconnecteerde Digital Docklands-campus in Londen uitgebreid met een nieuwe locatie: de Cloud House site. Daarnaast is het datacenterplatform PlatformDIGITALTM, uitgebreid, waarmee organisaties aan hun wereldwijde connectiviteitsbehoeften kunnen voldoen. Via PlatformDIGITALTM hebben Interxion-klanten momenteel on-demand toegang tot meer dan 30 cloud onramps, 1.600 netwerken, 135.000 cross-connect verbindingen en 250 cloud- en IT-providers.

"Door onze klanten toegang te geven tot meer dan 1.600 unieke connectiviteitsproviders en door veel van de huidige hyperschaalbare cloud onramps in onze datacentercampussen te hosten, stellen we hen in staat om hybride IT-architecturen met hoge prestaties en lage latency te implementeren. Het feit dat Interxion in heel EMEA de toppositie heeft ingenomen, is een bevestiging van onze voortdurende investering in het creëren van verbonden gemeenschappen waar onze klanten waarde aan hechten", vertelt Vincent in 't Veld, VP Platforms van Interxion: a Digital Realty Company.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud