Apple boekt meer omzet over derde kwartaal 2020

Tim Cook, CEO Apple

31-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple boekt meer omzet over derde kwartaal 2020

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2020 dat eindigde op 27 juni 2020. Het bedrijf behaalde een kwartaalomzet van 59,7 miljard dollar, een stijging van 11 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van 2,58 dollar, een stijging van 18 procent. Internationale verkopen waren goed voor 60 procent van de kwartaalomzet.

"Het recordkwartaal van juni van Apple was te danken aan dubbele cijfers in zowel producten als services en groei in elk van onze geografische segmenten", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. "In onzekere tijden zijn deze prestaties een bewijs van de belangrijke rol die onze producten spelen in het leven van onze klanten en van de meedogenloze innovatie van Apple. Dit is een uitdagend moment voor onze gemeenschappen, en van Apple's nieuwe initiatief ter waarde van 100 miljoen dollar voor raciale rechtvaardigheid en rechtvaardigheid tot een nieuwe toezegging om in 2030 koolstofneutraal te zijn, leven we volgens het principe dat wat we maken en doen kansen moet creëren en de wereld beter dan we het hebben gevonden."

"Onze prestaties in het kwartaal van juni waren een sterk bewijs van het vermogen van Apple om te innoveren en uit te voeren in moeilijke tijden", zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “De resultaten van de recordactiviteiten zorgden ervoor dat ons actieve aantal geïnstalleerde apparaten een recordhoogte bereikte in al onze geografische segmenten en alle belangrijke productcategorieën. We stegen de winst per aandeel met 18 procent en genereerden een operationele cashflow van 16,3 miljard dollar tijdens het kwartaal, een record in het kwartaal van juni voor beide statistieken. ”

De Raad van Bestuur van Apple heeft een contant dividend van $ 0,82 per aandeel van de gewone aandelen van het bedrijf bekendgemaakt. Het dividend wordt op 13 augustus 2020 uitgekeerd aan de geregistreerde aandeelhouders vanaf het einde van de handel op 10 augustus 2020.

De Raad van Bestuur heeft ook een vier-op-een aandelensplitsing goedgekeurd om het aandeel toegankelijker te maken voor een bredere basis van investeerders. Elke geregistreerde Apple-aandeelhouder aan het einde van de werkdag op 24 augustus 2020 ontvangt drie extra aandelen voor elk aandeel dat op de registratiedatum wordt gehouden, en de handel begint op basis van een split-correctie op 31 augustus 2020.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware