Kaseya, managed IT voor MKB

Fred Voccola, CEO Kaseya

31-07-2020 | door: Hans Steeman

Kaseya, managed IT voor MKB

Het Ierse bedrijf Kaseya mag geen onbekende meer zijn. Het in Dublin gevestigde bedrijf dat onder leiding staat van CEO Fred Voccola levert met zijn IT Complete service, geïntegreerde IT-omgeving voor MKB’s waar de bedrijfsautomatisering als een complete managed service via managed serviceproviders (MSP’s) wordt aangeboden.

MKB’s, gewoonlijk bedrijven met minder dan 15 medewerkers, hebben in de praktijk geen eigen IT-afdeling. IT is in dit segment ook geen facet dat voor de differentiatie nodig is, het is een hulpmiddel om het basale werk te doen. Nu, tijdens de periode waarin Corona heerst en lockdowns en social distancing nog schering en inslag zijn, staat ook de omzet van deze kleine ondernemingen onder druk en daarmee de budgetruimte die men heeft voor IT aldus Voccola.

Omgekeerd vraagt deze tijd ook weer om nieuwe initiatieven. Huisartsenpraktijken draaien nog op een laag pitje, maar hebben gelijktijdig een groeiende behoefte aan teleconferencing om patiënten remote te kunnen benaderen. Fitness- en Yoga-studio’s gebruiken video-communicatie om klanten te instrueren. In veel bedrijfssegmenten wordt op dit moment met IT geïnnoveerd om te overleven. Remote werken is inmiddels gemeengoed in veel segmenten, maar zet een flinke druk op de IT. Daarmee heeft de eerste helft van dit jaar voor een dramatische verandering van bedrijfsvisies gezorgd en hebben ook MKB’s behoefte aan nieuwe concepten aldus Voccola.

Efficiency is nodig om passend een betaalbare oplossingen te bieden, precies daar zoekt Kaseya zijn positie. Grootschalig software inkopen betekent betere prijzen, waardoor er uiteindelijk meer ruimte overblijft voor een goede IT-support. Precies het segment waar een MSP onderscheidend wil zijn zo meldt Voccola.

Om bedrijven maximaal te ondersteunen worden alle componenten onder gebracht op één enkel dashboard. De complexiteit van de IT wordt daarmee verborgen voor de eindgebruiker. De MSP’s die klant van Kaseya zijn, hebben al snel een interessante business case. Als MSP’s doorgelicht worden blijkt 30% van de omzet aan IT-kosten op te gaan, 60 procent gaat naar personeel en is er dus globaal 10% marge. Met de nieuwe IT Complete oplossing van Kaseya dalen de IT-kosten voor een MSP met globaal een derde. Tot 10% minder kosten betekent dat de marge gaat verdubbelen, aldus Fred Voccola: “IT Complete is bij uitstek het MSP 2.0 Platform. IT Complete omvat alle sleutelcomponenten voor een managed service en is nu ook voorzien van cloud management en een verder geoptimaliseerde security."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht