Microsoft stopt met support voor Cortana-apps en -integraties

03-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft stopt met support voor Cortana-apps en -integraties

Microsoft staakt begin volgend jaar de ondersteuning voor de Cortana-apps op iOS en Android. Ook de integraties in third-party-apparaten en -software wordt stopgezet; deze zijn vanaf 7 september niet langer ondersteund.

Dit kondigt Microsoft aan in een blogpost. Cortana wordt volgens Microsoft door weinig bedrijven gebruikt. Het Amerikaanse bedrijf meldt op termijn Microsoft 365 te voorzien van een nieuwe slimme assistent. Ook moet de mobiele app van Teams ondersteuning krijgen voor deze nieuwe versie van Cortana.

Surface Headphones

De stap betekent onder meer dat Cortana op termijn niet langer beschikbaar is op de eerste generatie Surface Headphones. Vanaf begin 2021 kunnen gebruikers de assistent niet langer activeren. Wel kunnen zij hun Surface Headphones met behulp van Cortana blijven koppelen aan een Windows 10-systeem. Dit biedt hen de mogelijkheid een nieuwe versie van de assistent te gebruiken die beter moet samenwerken met Office-apps als Outlook.

Ook de ondersteuning voor de Harmon Kardon Invoke speaker wordt per januari 2021 stopgezet. Microsoft is in gesprek met Harmon Kardon om gebruikers de mogelijkheid te bieden via bluetooth muziek te blijven streamen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software