Applicaties moderniseren: een grote kans voor het kanaal

Kenneth del Rio van Heese

04-08-2020

Applicaties moderniseren: een grote kans voor het kanaal

De focus op applicaties is groot bij bedrijven. Ze vormen de kern van succesvolle inspanningen op het gebied van digitale transformatie, waardoor organisaties hun klanten essentiële, gepersonaliseerde digitale ervaringen kunnen bieden en nieuwe inkomstenstromen kunnen genereren.

Organisaties investeren veel in de modernisering van hun applicaties en daarom hebben we onlangs de uitbreiding van ons VMware Tanzu-portfolio geïntroduceerd, waarmee we organisaties kunnen helpen bij het bouwen, uitvoeren en beheren van moderne apps. Het gaat om het helpen versnellen van het innovatietempo; developers de vrijheid geven om apps via elke cloud te leveren, de operationele uitdagingen wegnemen door nieuwe platforms als Kubernetes in te zetten en IT-ers helpen hun vaardigheden te verbeteren.

Dit is de nieuwste ontwikkeling die organisaties helpt de voordelen van echte digitale transformatie te realiseren en het biedt een enorme kans voor partners die hun klanten nog beter willen helpen om de voordelen op het gebied van productiviteit, wendbaarheid en versnelde innovatie aan de markt te leveren.

Onderscheidend vermogen

Bij VMware vinden we het belangrijk om de modernisering van applicaties voor partners zo makkelijk mogelijk te maken. Vroeger was het niet zo eenvoudig om een volledig modern applicatieportfolio uit te voeren en te beheren. Maar hoe eenvoudiger we het voor partners kunnen maken door bijvoorbeeld Kubernetes in te zetten – op een platform dat ze kennen en waarderen, zoals VMware vSphere – hoe eenvoudiger het voor hen zal zijn om hun klanten toegevoegde waarde te bieden die hen onderscheid van de rest. Zie het als het industrialiseren van de moderne apps-functie binnen de partnerorganisatie zelf; het bieden van een platform dat op schaal kan worden gestandaardiseerd, zodat partners zich kunnen focussen op het oplossen van de dringende problemen van hun klanten.

Time to value

Daarnaast kunnen onze partners hun klanten een gedifferentieerde, concurrerende propositie bieden wat betreft time to value. Het uitgebreide VMware Tanzu-portfolio voor moderne applicaties, VMware Cloud Foundation 4 met Tanzu en VMware vSphere 7, bieden samen de meest complete Kubernetes-oplossing die er is. Hierdoor kunnen organisaties de moderne app-levenscyclus automatiseren, Kubernetes in verschillende clouds inzetten en multi-cloud operations combineren en optimaliseren. Organisaties hiervan profiteren door partners in te schakelen die deze technologie snel in hun organisatie kunnen gaan integreren.

Deze partners kunnen hun klanten echt helpen met ons concept: één platform om ‘alle dingen’ te bouwen (build), uit te voeren (run) en te beheren (manage). Wat de vraag ook is, zij kunnen de on-premise elementen en de drie Kubernetes stacks die zijn gebouwd in verschillende silo’s combineren. Dit zorgt ervoor dat de klant zich kan concentreren op dat wat waarde toevoegt aan zijn organisatie; dat die cruciale apps en services bovenop dat platform draaien.

Build

Door platforms zoals Tanzu Application Service bovenop VMware Cloud Foundation 4 te bouwen, help je de kloof tussen developers en IT te verkleinen. Developers kunnen namelijk snel apps bouwen en updaten, terwijl IT controle houdt en een verbeterde beveiliging heeft.

RunVanuit het run-aspect gaat het erom te zorgen dat organisaties de meest baanbrekende technologie – van cloud-native apps tot containers tot Kubernetes – eenvoudig uit kunnen voeren met behulp van de tools, processen en mensen die ze al kennen en vertrouwen. Twaalf maanden geleden was Kubernetes wellicht spannend of intimiderend, nu is het een kernfunctie van vSphere. Dat zou op zichzelf belangrijk moeten zijn voor onze partners – vSphere ondersteunt kritieke nationale infrastructuren, runt gezondheidsdiensten en helpt grenzen veilig te houden. In twintig jaar tijd zijn er slechts twee revisies geweest.

Kubernetes wordt mainstream en er is vraag naar vanuit organisaties. We hebben vSphere gelanceerd omdat we vonden dat dit het juiste moment was om die functionaliteit als een feature in de hypervisor in te bouwen, in plaats van een complexe stack die er bovenop zit. Aanvankelijk had niet iedereen Kubernetes, maar je ziet dat steeds meer organisaties het hebben of graag willen. Partners die zich snel aanpassen kunnen dus echt toegevoegde waarde bieden en laten zien waar Kubernetes echt voor gebruikt kunnen worden.

Manage

Omdat de eerste apps die bedrijven bouwen waarschijnlijk hybride zullen zijn heb je bijna direct met het manage-aspect te maken. Ze bekijken hun app-portfolio en identificeren welke apps echt waardevol zijn voor hen. Voor een farmaceutisch bedrijf zou dat de software kunnen zijn waarmee ze snelle medicijnanalyse kunnen doen. Voor een luchtvaartmaatschappij kan dit het systeem voor inkomstenbeheer zijn. Het bedrijf neemt het meest essentiële deel van de app en moderniseert het. Maar het is wel van belang dat dit nog steeds met alles kan communiceren, als je het nieuwe niet met het oude kunt beheren, dan heb je een probleem. In dit voorbeeld moet dat verbeterde inkomstenbeheersysteem dus nog steeds communiceren met het ticketingsysteem of het systeem dat de bagage afhandelt. De klantbeleving – waar dit uiteindelijk allemaal om draait – zit tussen dit nieuwe en oude in als alles als één geheel samenwerkt. Eén platform om ‘alle dingen’ te bouwen (build), uit te voeren (run) en te beheren (manage) is de meest effectieve manier om dit voor elkaar te krijgen, mét vereenvoudigd en intelligent beheer, governance en intrinsieke beveiliging als digitale kern.

Uitbereiding VMware Partner Connect-programma

Op 22 juli 2020 heeft VMware een nieuwe aanvulling op zijn Partner Connect-programma gedaan met de Cloud Native Master Services Competency. Partners die deze nieuwe competentie behalen, beheersen het uitvoeren en managen van VMware Tanzu Application-oplossingen en hebben een goed begrip van de kernconcepten van Kubernetes, om de continue levering van applicaties op Kubernetes-gebaseerde platforms te garanderen. Zij zijn de Go-To-partners om de portfolio-groei van VMware Tanzu te ondersteunen. In Nederland heeft één partner, ITQ, deze MSC behaald. In België heeft ook één partner dit behaald, namelijk Data Essentials.

Uiteindelijk gaat het erom de complexiteit van applicatie- en infrastructuur management te verminderen, zodat jouw klanten tijd hebben om zich te concentreren op wat belangrijk is, namelijk het transformeren van de manier waarop ze software bouwen om nieuwe features en functionaliteit sneller dan ooit op de markt te kunnen brengen.

Het behalen van een Master Service Competency is een belangrijke stap voor partners om de hoogste erkenning (en de rijkste beloningen) van VMware te krijgen. Met de MSC-badge erkennen we verkoop- en technische bekwaamheid en klantensucces van partners voor next-generation VMware-oplossingen.

Om de badge te behalen moet een partner een grote investering doen in tijd en middelen. In ruil daarvoor krijgt de partner verschillende voordelen.

  1. Principal partners komen in aanmerking voor een extra korting van 4% op Advanced Solutions
  2. MSC-partners krijgen prioriteit in level-up fondsen voor geavanceerde training (LifeFire, etc.)
  3. Deze partners worden herkend door de badge. Ze krijgen bekendheid in gezamenlijke klantensuccessen, online en in persberichten.

Het doel is dat de verbeterde mogelijkheden en services van partners implementaties zullen stimuleren op HCI, NSX, VMC en nu ook Cloud Native om moderne apps uit te voeren en te beheren.

Het is een ongelooflijk interessante tijd voor onze industrie en ons partnerecosysteem. Om hier optimaal van te profiteren, zijn de volgende drie zaken van belang:

  1. Help organisaties hun ontwikkelingscyclus te versnellen en de manier waarop ze software bouwen te transformeren
  2. Verbeter de manier waarop organisaties hun moderne app-platforms implementeren, zodat ze hun aandacht kunnen richten op het bouwen van software (in plaats van op het platform zelf)
  3. Focus op het leveren van die gedifferentieerde ervaring voor de eindklant, waarbij alles als één geheel wordt beheerd

Door: Kenneth del Rio van Heese, Senior Channel Sales Manager Benelux bij VMware

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie