WatchGuard introduceert nieuwe accesspoints

05-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

WatchGuard introduceert nieuwe accesspoints

WatchGuard Technologies breidt zijn productaanbod uit met twee nieuwe accesspoints (AP’s): de AP225W en de AP327X. Deze nieuwe AP's combineren wifiprestaties en schaalbaarheid met de mogelijkheid om Trusted Wireless Environments uit te breiden naar multi-dwelling unit (MDU)-implementaties en ruwe buitenomgevingen.

Volgens een rapport van het onafhankelijke onderzoeksbureau Miercom is WatchGuard met de nieuwe AP's in staat bescherming te bieden tegen de zes bekende dreigingscategorieën. De onderzoekers vonden ook dat WatchGuard AP's kunnen dienen als een Wireless Intrusion Prevention System (WIPS) voor draadloze netwerken die bestaan uit oplossingen die gevoelig zijn voor dergelijke wifi-aanvallen.

Gesilode gebruikers

De nieuwe AP225W geeft wificonnectiviteit aan organisaties met grote hoeveelheden ‘gesilode’ gebruikers op een enkele locatie. Denk aan hotels, appartementen, studentencomplexen of bedrijfsverzamelgebouwen. De AP biedt gelijktijdige verbindingen voor 5 GHz- en 2.4 GHz-signalen, en ondersteunt doorvoersnelheden van respectievelijk 867 en 400Mbps.

Voor scholen en bedrijven biedt de AP door zijn brede dekking mogelijkheden voor social distancing en remote learning gedurende en na de COVID-19-pandemie. Beheerders kunnen tot drie netwerkapparaten gelijktijdig aansluiten via de 802.3af PoE-poort, en op hetzelfde moment de drie ethernetpoorten gebruiken. Dat vermindert de switching- en kabelkosten.

Naast enterprise-grade prestaties biedt de AP225W cloudgebaseerde beheermogelijkheden en WatchGuards' WIPS voor het blokkeren van wifi-aanvallen. Voor managed service providers (MSP’s) bieden de flexibiliteit en de veiligheidsvoorzieningen aantrekkelijke manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie, klanten te beschermen en nieuwe omzetstromen aan te boren in MDU-markten.

Buitenomgevingen

De wereldwijde markt voor outdoor-wifi groeit naar verwachting tot 63,25 miljard dollar in 2023. WatchGuard speelt in op de groeiende behoefde aan wifi-connectiviteit buiten met de WatchGuard AP327X. Deze AP levert wifiverbindingen in uitdagende outdooromstandigheden, zoals magazijnen, fabricagewerven, publieke en gemeentelijke wifizones en campings. De behuizing voldoet aan de IP67-norm en beschikt over vier N-Type aansluitingen voor het aansluiten van externe antennes. Op die manier kan de AP in lastige outdoorsituaties de benodigde dekking bieden. Ook de AP327X beschikt over WIPS en beheermogelijkheden vanuit de WatchGuard Wi-Fi Cloud.

Volgens het Miercom-rapport is het plaatsen van een WatchGuard AP in een netwerk van concurrerende AP’s voldoende om draadloze dreigingen het hoofd te bieden die anders doorgang hadden gevonden. Dat betekent dat het implementeren van een enkele WatchGuard AP bedrijven in staat stelt om Trusted Wireless Environments te creëren, zonder de infrastructuur volledig te hoeven vervangen.

'Veilig wifi is businessnoodzaak'

“Organisaties van alle grootten zijn voor hun dagelijkse operatie steeds meer afhankelijk van draadloze connectiviteit. Veilige wifi is dan ook absolute businessnoodzaak. Daarom is WatchGuard toegewijd aan de ontwikkeling van eenvoudige, krachtige wifi-oplossingen die voor Trusted Wireless Environments kunnen zorgen. Deze nieuwe accesspoints zijn het meest recente voorbeeld van onze inspanningen om het aantal typen organisaties en omgevingen die we kunnen beschermen, uit te breiden”, zegt Brendan Patterson, vice president product management bij WatchGuard.

“We zien veel vendoren draadloze security te weinig prioriteit geven. Daarom drukken we alle organisaties en IT-partners op het hart om hun huidige wifisystemen zorgvuldig te beoordelen op de mate waarin ze de meest voorkomende wifidreigingen het hoofd kunnen bieden.”

Terug naar nieuws overzicht
Security