Red Hat lanceert Red Hat Virtualisatie 4.4

06-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat lanceert Red Hat Virtualisatie 4.4

Red Hat lanceert Red Hat Virtualisatie 4.4. Deze nieuwe versie heeft RHEL 8 als basis, dat verbeteringen kent op het gebied van stabiliteit, prestaties en beveiliging. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden toegevoegd die het beheer van een grote virtuele omgeving nog eenvoudiger maken.

Zo is het inzicht verbeterd dankzij nieuwe dashboards voor het Data Warehouse (DWH), die de prestaties en mogelijkheden van al uw kritische bedrijfsmiddelen weergeven. De dashboards bieden nieuwe analyses en inzicht in trends over de workloads die aandacht vereisen, en wanneer u bijvoorbeeld meer hardware moet toevoegen. Andere verbeteringen voor virtualisatiebeheer zijn een eenvoudigere netwerkconfiguratie met NetworkManager.

Red Hat OpenShift Virtualization

In aanvulling hierop kondigde Red Hat onlangs ook virtualisatie voor het cloud-native tijdperk aan met Red Hat OpenShift Virtualization aan. Dit is een kerncapaciteit van OpenShift, dat beoogt organisaties te helpen de applicatiebarrières tussen traditionele en cloud-native infrastructuur te slechten en de controle over die gedistribueerde resources uit te breiden. Red Hat Virtualization 4.4 kan nu virtuele machines in OpenShift beheren door middel van OpenShift Virtualization, waardoor klanten hun implementaties op een Kubernetes-first platform kunnen moderniseren. De toevoeging van full-stack automatisering in Red Hat OpenShift 4.5 maakt het eenvoudiger om een OpenShift cluster te implementeren op een bestaande Red Hat Virtualization 4.4 infrastructuur.

Red Hat biedt ook moderniserings- en migratie-oplossingen om klanten te ondersteunen in hun transitie van VM's naar containers. Klik hier voor meer informatie over Red Hat Virtualisatie 4.4.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud