Claranet betreedt Braziliaanse cloudmarkt met overname van CorpFlex

Charles Nasser

06-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Claranet betreedt Braziliaanse cloudmarkt met overname van CorpFlex

Claranet, leverancier van technologie en managed services, neemt overname van CorpFlex. Deze Braziliaanse cloudprovider sluit zich aan bij de Claranet Group. Hiermee wordt de organisatie in Brazilië nu Claranet's grootste buiten Europa.

CorpFlex, opgericht in 1992, is een leverancier van private cloud-oplossingen in Brazilië. Het bedrijf beschikt over een portfolio op het gebied van databeveiliging, datamanagement en netwerken. CorpFlex bedient enterprise en grootzakelijke klanten in verschillende industriesegmenten, waaronder gezondheidszorg, transport, industrie, services en agrobusiness. Het nieuwe Claranet Brazilië beschikt over een divers dienstenportfolio, waaronder private, public en hybride cloud, databeveiliging en netwerkdiensten, aangevuld met de wereldwijde capaciteiten van Claranet.

António Miguel Ferreira, Directeur van Claranet Iberia en Latijns-Amerika, is enthousiast over de overname: "We hebben de afgelopen vier jaar fantastische resultaten behaald in Iberia, autonoom en door acquisities groeiend met meer dan 800% tot een jaaromzet van € 128 miljoen. Dit is hét moment om dezelfde impact te maken in Brazilië.”

Sinds 2017 actief in Brazilië

Claranet, dat volgend jaar het 25 jarig jubileum in Europa viert, startte eind 2017 in Brazilië. De focus ligt hierbij op public cloud als go-to-market-strategie. Het bedrijf bedient inmiddels grote Braziliaanse organisaties, zoals ruimtevaartbedrijf Embraer, mediagroep TV Globo en de groothandelsbank Banco Fibra.

Ferreira: “We zijn klaar om uit te breiden en te profiteren van zo'n belangrijke wereldmarkt. CorpFlex is onze eerste grote investering in Brazilië en breidt ons potentieel uit in lijn met enkele van onze grootste Europese landenactiviteiten. We hebben nu een team van meer dan 200 medewerkers in Brazilië die fantastische technische ondersteuning en servicemanagementmogelijkheden bieden aan onze klanten. Kijkend naar de toekomst bekijken we ook actief aanvullende mogelijkheden om organisch te groeien, buiten verdere acquisities.”

Toegevoegde waarde vergroten

Edivaldo Rocha, CEO van CorpFlex: "De krachtenbundeling van Claranet en CorpFlex is de perfecte manier om de toegevoegde waarde die we onze klanten in Brazilië bieden te vergroten. Deze strategie heeft zijn waarde al bewezen in Europa. Nu is het tijd voor een pionier als CorpFlex in Brazilië om zijn lokale kennis te benutten in combinatie met de ervaring en kracht van een wereldwijde organisatie.”

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet: “De combinatie van vooruitstrevende public en private cloud-diensten past perfect bij onze klanten. Onze beslissing om bedrijven te combineren is gericht op het verhogen van de waarde die we leveren aan onze klanten, wat resulteert in duurzame, organische groei. Een getalenteerd team dat zich bij de Claranet Group voegt, betekent dat we ons portfolio kunnen blijven ontwikkelen en de technologieën, platforms en vaardigheden kunnen aanbieden die het belangrijkst zijn voor onze klanten.”

"We zijn verheugd het Corpflex-team te verwelkomen in de Claranet-familie en kijken ernaar uit om samen te werken om onze capaciteiten en aanwezigheid in Brazilië te vergroten."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, Cloud
Cloud